Terwa-akatemian opiskelijan vastine OSAKOn kannanottoon Oamkin opetuksen tasosta

Haluan aloittaa blogikirjoitukseni toteamalla, että OSAKO:n väitteet eivät varmasti ole tuulesta temmattuja enkä ala niitä kiistämään millään tavalla. Aion kertoa Terwa-akatemian opetuksesta ja miten minä näen opetuksen ja sen toimivuuden. En halua, että yksikään mahdollinen hakija jättää hakematta Terwa-akatemiaan, joka on mielestäni erittäin hieno mahdollisuus oppia liike-elämän saloja.

Meillä Terwa-akatemiassa on mielestäni todella hyvät valmentajat. Terwa-akatemiassa olevat opettajat ovat meillä siis valmentaja nimikkeellä. Iso osa oppimisesta tapahtuu opiskelijoilla keskenään toisiaan opettamalla. Valmentajat vetävät tiettyjä juttuja sekä ohjaavat opiskelijoita kohti tavoitetta, on se sitten valmistumiseen, projekteihin sekä kaikki mahdolliset asiat, mihin opiskelija tarvitseekaan apua. Monta kertaa itsekin neuvoja ja apuja pyytäneenä, en ole koskaan jäänyt ilman, että valmentaja tai valmentajat ovat kertoneet, miten kannattaisi toimia.

Samanlaista yhteishenkeä opiskeluaikanani en ole kohdannut opiskelijoiden sekä opettajien välillä missään muualla. Uskallan väittää, että terwa-akatemialaiset tuntevat opettajat paremmin kuin suurin osa opiskelijoista tuntee luokkatovereitaan, jossakin muussa opiskelupaikassa tai alalla. Mielestäni opiskelijoiden ja varsinkin nyt Oulussa opiskelevien pitäisi muistaa ja kunnioittaa sitä, että kuinka paljon opettaja joutuu tekemään töitä ja valmisteluja jokaista oppituntia kohden. Terwa-akatemiassa olen itsekin sen vasta tajunnut, kuinka paljon oppitunnin valmisteluun menee aikaa. Aina silloin, kun itse pidän oppitunnin, joka kestää meillä neljä tuntia, menee valmisteluihin helposti tuplamäärä tunteja, jotta oppitunnista saa mahdollisimman hyvän ja opettavaisen muille opiskelijoille. Opettajat painavat pitkää päivää ja se pitäisi minusta muistaa.

Palatakseni Terwa-akatemian opetuksen tasoon totean, että täällä ei ole mitään huolta siitä, etteivätkö opettajat eli valmentajat antaisi kaikkeansa opiskelijoiden eteen. Tein pientä tutkimusta luokkakavereideni kautta kertomatta, että aion kirjoittaa pienen blogitekstin asiasta ja kyselin heiltä, mitä mieltä he ovat olleet opettajista ja opetuksen tasosta. Sain kaikilta todella samanlaista palautetta, että Terwa-akatemiassa opetus on hyvää. Pieniä eroja tuli osuuskuntien välillä, sillä eri osuuskunnilla on eri valmentajat. Meidän valmentajamme ovat kaikki erilaisia persoonallisuudeltaan ja erilaiset vahvuudet siinä samalla. Mikä on minusta myös erittäin hienoa ja toimivaa on se, että jos valmentaja tietää, että toinen valmentaja osaa esimerkiksi markkinoinnin tai taloudenasiat paremmin, kertovat he ensin oman näkemyksen ja sitten sanovat, että kannattaa kysyä vielä toiselta valmentajalta, sillä hän on tehnyt enemmän kyseisiä asioita. Tukeakseni Oulun Ammattikorkeakoulua, joka on antanut minulle henkilökohtaisesti paljon, on minun puolustettava myös muita Oamkin opettajia siten, että kyselin ystäviltäni ympäri Suomea eri ammattikorkeakouluista ja yliopistoista, että onko muualla ollut ongelmia ja hankaluuksia nyt pandemian aikana, niin on ja minusta se on ihan selvä asia. Viime keväänä koulut menivät kiinni käytännössä sormia napsauttamalla. Ei ole minusta realistista ajatella, että kouluilla ja opettajilla on heti resurssit ja valmiudet saada kaikesta toimivaa ja täydellistä. Kun peiliin katsoo niin voiko opiskelijatkaan sanoa, että oma tekeminen on ollut täydellistä. Ei voi, tällaisina aikoina pitäisi muistaa, että olemme tässä tilanteessa yhdessä.

Lopetan kirjoitukseni siihen, että toivon suuresti, että korkeakouluihin hakijaa ei mietitytä meidän koulumme tai muidenkaan koulujen opetuksen taso. Suomessa opetus on kuitenkin huippuluokkaa ja se ei minusta ole asia, jota tarvitsee liikaa stressata hakijana. Terwa-akatemiassa hakijan on mahdollisuus toteuttaa itseään ja omia visioita ja se on asia, joka kannattaa olla ensimmäisenä mielessä, kun Terwa-akatemiaa ajattelee vaihtoehtona hakemusprosessin aikana.

Hyvää kevään odottamista kaikille ja kannustan hakemaan Terwa-akatemiaan. Toivottavasti tapaamme täällä ensi vuonna!

Kirjoittanut: Joni Sihvonen

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *