Opintojaksopalautteella vaikuttavuutta

Oamkissa on tämän lukuvuoden aikana uudistettu opintojaksopalautejärjestelmä, jossa on monipuoliset ominaisuudet. Loppupalautteen lisäksi voidaan antaa jatkuvaa palautetta, ottaa yhtenäistä välipalautetta ja tehdä erilaisia omia kyselyitä.

Opintojaksopalaute on sekä opettajalle että opiskelijalle nähtävillä Pepin työpöydällä. Linkki opintojaksopalautteeseen löytyy myös Moodlesta.

Palautejärjestelmä on pyritty tekemään mahdollisimman helpoksi molemmille käyttäjille. Palautetta voi kätevästi antaa myös mobiilisti. Opintojaksopalaute avautuu automaattisesti seitsemän päivää ennen toteutuksen loppumista, ja on auki yhteensä 14 vuorokautta. Puolivälissä kyselyä lähtee automaattinen muistutussähköposti niille opiskelijoille, jotka eivät ole vastanneet.

Jos vastausaika ajoittuu lomaan, kannattaa opintojaksopalaute aktivoida jo aiemmin. Opettaja voi tarvittaessa pidentää kyselyn vastausaikaa sekä alku- että loppupuolelta. Opettaja voi myös lähettää muistutussähköpostin niille opiskelijoille, jotka eivät ole vastanneet sen jälkeen, kun automaattinen muistutusviesti on lähtenyt.

Aiemmin on huomattu, että muistutussähköpostit eivät ole  tehokkain tapa aktivointiin. Isoin merkitys lienee sillä, että opettaja käyttää  opintojakson lopussa tunnilla aikaa  palautteen antamiseen.

Palautelomake on nopea täyttää: siinä on viisi asteikolla olevaa sekä kaksi avointa kysymystä. Asteikolla olevissa kysymyksissä näkökulmana on opiskelijan osaamisen kehittyminen ja avoimissa opintojakson kehittäminen. Opettaja voi valita mukaan myös lisää kysymyksiä kysymyspankista.

Opiskelija voi antaa myös avointa palautetta koska tahansa opintojakson aikana jatkuvan palautteen kautta. Se on automaattisesti auki koko opintojakson ajan. Jatkuvassa palautteessa on myös samat asteikolla olevat kysymykset kuin loppupalautteessa, joten myös välipalaute voidaan systemaattisesti ja helposti ottaa tätä kautta. Pitkissä toteutuksissa opettajan kannattaa erikseen hoksauttaa opiskelijoita välipalautteen antamisesta.

Jos opettaja haluaa tehdä omia kyselyitä, on sekin mahdollista. Tällaisia voivat olla esimerkiksi alkukartoitukset. Palautejärjestelmässä on kysymyspankki, josta voidaan valita kysymyksiä omaan kyselyyn. Pääkäyttäjä lisää kysymyspankkiin kysymyksiä tarpeen mukaan.

Sekä opiskelijoille että opettajille on uudistettu ohjeistukset, ja ne löytyvät verkkosivuilta. Opettajille on myös tallenne, jossa esitellään eri ominaisuuksia. Tallenne löytyy Heimosta opiskelijapalautejärjestelmän sivuilta.

Opiskelija: vaikuta – anna palautetta! Opettaja: pyydä palautetta – saat kehittämisideoita!

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *