Limingan lukiolaisten vierailu Oamkin Linnanmaan kampuksella

Tammikuussa 2021 mahdollistui Limingan lukion valinnaisen ohjelmointikurssin opiskelijaryhmän ja rehtori Tiina Partasen vierailu Oamkin Linnanmaan kampukselleVierailuun varattiin iltapäivä klo 12.00 -16.00 ja sen aikana opiskelijat saivat lehtori Anne Keskitalon pitämässä työpajassa purkaa ja rakentaa GoPiGo-robottiautot. Suurin osa opiskelijoista ehti myös kokeilla Python-ohjelmointia ja saivat autot liikkumaan ja pyörimään. Onnistumisen tunteita siis koettiin 😊. 

 

Lukiolaiset rakentavat robottiautoja.

Lukiolaiset rakentavat GoPiGo-robottiautoja.

Iltapäivän toinen osuus oli erikoistutkija Mikko Posion pitämä Drone-työpaja. Siinä valaistiin Droneihin liittyvää lainsäädäntöä ja liiketoimintamahdollisuuksia. Lisäksi lukiolaiset saivat kuulla Oamkin Droneihin liittyvästä hanketoiminnasta. Tammikuun pakkassään vuoksi työpaja järjestettiin sisällä, mutta lukiolaiset pääsivät testaamaan pientä Dronea ja myös kokeilemaan simulaattorilla maastossa lentämistä.

 

Lukiolaiset tutustuivat Drone-teknologiaan.

Lukiolaiset Drone-työpajassa

 

Opiskelijat pääsivät myös tutustumaan Oamkin Informaatioteknologian yksikön tiloihin ja palautteen perusteella tilat koettiin innostaviksi, valoisiksi ja mukaviksi. Koko vierailu oli palautteen mukaan jäänyt lukiolaisille hyvin mieleen ja siitä oli saanut mukavaa mielikuvaa siitä, millaisessa miljöössä ja mitä IT-alan opiskelu voisi olla.  

Hanke oli järjestämässä vierailuaLukioiltakorkeakoulujen henkilöstöltä ja Oamkin tietojenkäsittelyn opiskelijoilta kysyttäessä ovat vierailut tulleet esille yhtenä merkittävänä yhteistyömuotona. Hankkeen aikana on tarkoitus pilotoida erilaisia vierailuja, jotta niiden järjestäminen hankkkeen jälkeenkin olisi helpompaa molemmille osapuolille. Vierailuista olisi hyvä kuvata erilaisia konsepteja, jotta lukiot tietäisivät mitä mahdollisuuksia korkeakoulutu voivat tarjota. Ja mikä tärkeintä, hyvin järjestettyjen vierailujen kautta lukiolaiset saisivat merkityksellisiä kokemuksia IT-alasta ja tietojenkäsittelyn koulutuksesta ja näin ne näyttäytyisivät heille houkuttelevampana. 

 

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *