Huom! Oamkin blogi poistuu käytöstä
Osana verkkoympäristön uudistustyötä blogisivusto poistuu käytöstä 30.6.2024. Blogien kirjoittajat vastaavat omien tekstien talteenottamisesta ja arkistoimisesta. Ajankohtaisten blogien julkaisemista kannattaa tarjota Oamk Journalille. Blogi on saatavilla lukutilassa sisäverkosta 31.12.2024 saakka.

Matka sairaanhoitajaksi voi alkaa polkuopinnoilla

Jatkuvasti lehdissä ja uutisissa tiedotetaan siitä, kuinka sairaanhoitajapula vaivaa koko Suomea sekä muuta maailmaa. Sairaanhoitajan työ kuuluu arvostetuimpiin ammatteihin Suomessa ja on arvioitu, että kymmenen vuoden sisään eläköityy noin puolet tämän päivän sairaanhoitajista. (1) Työllistymisaste on sairaanhoitajilla korkea, koska ihmiset tarvitsevat ammattiapua jatkuvasti (2).

Työ- ja elinkeinotoimistojen ammattibarometrin mukaan koko Suomessa on sairaanhoitajista suuri pula. Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen mukaan sairaanhoitajien rekrytoinnin tarve kasvaa koko ajan ja alueella on pulaa hakijoista. (3) Tämä on perusteena sille, minkä vuoksi on tärkeä tuoda esille kaikki koulutusmahdollisuudet sairaanhoitajiksi haluaville, jotta työvoimapulaa saadaan minimoitua.

Näkyvyyttä oppariprojektilla

Valitsimme opinnäytetyömme aiheeksi projektiluontoisen työn, jonka tavoitteena on saavuttaa mahdollisimman paljon sairaanhoitajaksi haluavia henkilöitä, jotka syystä tai toisesta ovat vielä ilman opiskelupaikkaa. Opinnäytetyön tavoitteena on pääsääntöisesti tuoda ihmisille tarkempaa tietoa Oulun Avoimen ammattikorkeakoulun Oulaisten kampuksen hoitotyön tutkinto-ohjelman polkuopinnoista. Tästä hyötyvät myös tutkinto-opiskelijaksi hakevat henkilöt, koska teksti kattaa tietoa myös siltä osa-alueelta.

Hoitotyön tutkinto-ohjelmaan voi hakea yhteishaussa opintopolun kautta ja avoimen ammattikorkeakoulun polkuopintoihin haetaan ilmoittautumisjärjestelmän kautta, josta on mahdollisuus hakea erillishaun kautta tutkinto-opiskelijaksi kriteerien täyttyessä. Ammattikorkeakouluun hakijan edellytyksenä on, että taustalla on jokin toisen asteen tutkinto tai koulutus. (4; 5)

Olemme tehneet teemaan liittyen kaksi mainosvideota ja yhden mainoskuvan. Käy katsomassa ensimmäinen tekemämme mainosvideo. Seuraavat mainokset ilmestyvät kahden viikon välein.

Ensimmäinen mainosvideon löydät tästä!

#polkuopinnot #oamk_ouas #oulaistenkampus #markkinointi #opinnäytetyö #mainosvideo #avoimenväylä #sairaanhoitaja #luotaitseesi 

Terveisin sairaanhoitajaopiskelijat Sini Kaivosoja ja Piia Kortesoja (OHS19KM)

 

LÄHTEET:  
(1) Sairaanhoitajat 2018. Sairaanhoitajapula. Hakupäivä: 22.2.2021. Saatavissa: https://sairaanhoitajat.fi/kadonnut/
(2) Sairaanhoitajat 2020. Tilastoja sairaanhoitajista. Hakupäivä: 17.12.2020. Saatavilla: https://sairaanhoitajat.fi/ammatti-ja-osaaminen/tilastoja-sairaanhoitajista-2/
(3) Työ- ja elinkeinoministeriö 2020. Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. TE-palvelut. Työllisty-misen näkymät eri ammateissa. Hakupäivä: 14.1.2021. Saatavissa: https://ammattibarometri.fi/kartta2.asp?vuosi=19i&ammattikoodi=3221&kieli=fi
(4) Oulun ammattikorkeakoulu 2021a. Ura Oamkissa. Hakupäivä: 2.2.2021. Saatavissa: https://www.oamk.fi/fi/oamk/ura-oamkissa
(5) Opintopolku 2020. Avoin ammattikorkeakoulu. Hakupäivä: 17.12.2020. Saatavilla: https://opintopolku.fi/wp/ammattikorkeakoulu/avoin-ammattikorkeakoulu/


Tämä kirjoitus on osa julkaisusarjaa, jota Piia Kortesoja ja Sini Kaivosoja (OHS19KM) tekevät opinnäytetyönään.

 

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *