Tietojenkäsittelyssä tapahtuu: Lysti hanke etsii pilottiin opiskelijoita 

Opiskelija etsitkö itsellesi harjoittelupaikkaa? Tai etsitkö itsellesi pienempää projektitehtävää monialaisessa tiimissä? 

Opettaja, onko sinulla tiedossasi harjoittelupaikkaa tarvitsevia opiskelijoita? 

LYSTI (Luota itseesi ja työllistymiseesi) -hanke tarjoaa harjoittelupaikkoja Oamkin 3-4 eri alan opiskelijatiimeille 15.4. – 30.6. välisenä aikana (tarkempi ajankohta sovitaan toimeksiantajan kanssa)Harjoittelu on laajuudeltaan 3-20 opintopistettä. Pilotin harjoittelussa olet osa monialaista tiimiä, jossa keskiössä on toimeksiantajalle tehtävä kehitystehtävä. Tiimit muodostetaan hakemusten perusteella. 

Hakuohjeet https://oiva.oamk.fi/ajankohtaista/uutiset/?kieli=fi&kid=42&id=67749  Ohje on tehty LYSTI-hankkeen hakua varten, mutta hakeminen kaikkiin harjoittelupaikkoihin tapahtuu samalla tavalla. Mainitse videossasi mikä / mitkä harjoittelupaikat sinua kiinnostavat. 

 

LYSTI-hanke (https://www.oamk.fi/fi/tutkimus-ja-kehitys/tki-ja-hanketoiminta/lysti 

Tavoite:
LYSTI (Luota itseesi ja työllistymiseesi)-hanke tarjoaa harjoittelupaikkoja 3-4 Oamkn eri alojen opiskelijalle.  

Harjoittelussa olet osa monialaista tiimiä, jonka tehtävänä on edistää LYSTI-hankkeen toimintoja mm. suunnitella ja testata opiskelijoille suunnattua viestintää, testata erilaisia viestinnän vaihtoehtoja ja löytää parhaiten toimivat menetelmät ja kanavat viestimiseen erialojen opiskelijoille. Tarkempi suunnitelma harjoittelun sisällöistä tehdään tiimin kanssa. Tiimi työskentelee läheisessä yhteistyössä LYSTI-hankkeen asiantuntijoiden kanssa.  

Kaikki opiskelijat osallistuvat palvelumuotoilun, käyttöliittymän ja toimintojen suunnitteluun. Kaikki opiskelijat osallistuvat testaukseen. 

Lisäksi jokainen opiskelija toimii projektissa oman alansa asiantuntijoina mm.
Sote opiskelija kartoittaa haastatteluilla ja kyselyillä sote-alan, liiketalouden ja tietojenkäsittelyn opiskelijoiden näkemyksiä ja tarpeita liittyen monialaiseen harjoitteluun sekä on mukana suunnittelemassa ja testaamassa syksyn 2021 LYSTI-hakuun tarkoitettua markkinointimateriaalia. Hankkeessa kehitetään materiaalia monialaisen tiimiharjoittelun toteuttamiseen. Opiskelija vastaa opiskelijoiden hyvinvointia tukevan osuuden suunnittelusta opiskelijanäkökulmasta. 
Liiketalouden opiskelija vastaa kokonaisuudessaan hankkeen markkinointimateriaalin kehittämisen prosessista. Lisäksi hän kartoittaa haastatteluilla ja kyselyillä erityisesti sote-alan, liiketalouden ja tietojenkäsittelyn opiskelijoiden näkemyksiä ja tarpeita liittyen monialaiseen harjoitteluun sekä on mukana kehittämässä sisältöjä tiimiharjoittelun materiaaleihin.  

Tietojenkäsittelyn opiskelija on mukana suunnittelemassa ja testaamassa syksyn 2021 LYSTI-hakuun tarkoitettua markkinointimateriaalia. Opiskelija vastaa digitaalisten mahdollisuuksien tunnistamisesta ja testaamisesta. Hankkeessa kehitetään materiaalia monialaisen tiimiharjoittelun toteuttamiseen. Opiskelija tutkii, kehittää ja selvittää miten materiaali voidaan toteuttaa tarkoituksenmukaisella tavalla digitaalisessa muodossa.
 

Harjoittelun ajankohta ja laajuus:
15.4. alkaen, 3-10 ECTS   (Tähän harjoitteluun on jo löytyneet opiskelijat)

Huomioitavaa:
Odotamme sinun olevan innostunut, oma-aloitteinen ja kehittämistoiminnasta kiinnostunut. Englannin kielen taito on plussaa.  

 

Prowellness Health Solutions (https://www.prowellness.com/)
 

Tavoite: Uuden mobiiliapplikaation prototyypin/demon kehittäminen keuhkopotilaan (esim. keuhkoahtauma, astma, Covid-19) kotiseurantaan. 

Kaikki opiskelijat osallistuvat palvelumuotoilun, käyttöliittymän ja toimintojen suunnitteluun. He suunnittelevat ja kehittävät applikaatioita hyvien hoitokäytänteiden mukaisesti mm. tutkien mitä muistutteita/notifikaatioita applikaation tulisi antaa kotiseurannassa olevalle potilaalle. Kaikki opiskelijat osallistuvat testaukseen. 

Lisäksi jokainen opiskelija toimii projektissa oman alansa asiantuntijoina mm.
Sote opiskelijan erityisenä vastuualueena on kartoittaa mitä tietoja ja tarpeita kotiseuranta sisältää, hyvien hoitokäytänteiden mukaisten ohjeiden tekeminen sekä applikaation testaaminen yhdessä tulevien käyttäjien kanssa. 
Markkinoinnin opiskelija kehittää yrityksille suunnattua markkinointimateriaalia (sairaalat, asiakkaat), tekee hyvien hoitokäytänteiden mukaisen ohjeistuksen yhdessä Sote opiskelijan kanssa sekä osallistuu applikaation testaamiseen tulevien käyttäjien kanssa.
Tietojenkäsittelyn opiskelija suunnittelee ja toteuttaa demoversion / sovellusta niin pitkälle kuin pystyy. Sovellus voi käyttää datan tallentamiseen ja hakemiseen yrityksen olemassa olevia rajapintoja.
 

Harjoittelun voi pääasiassa tehdä etänä, esim. Teams työskentelynä. 
Harjoittelijat tarvitsevat omat tietokoneet.
 

Harjoittelun ajankohta:
kevät 2021, sovitaan toimeksiantajan kanssa 

Huomioitavaa:
Tarvitaan oma-aloitteinen ja innovatiivinen tiimi.
 

Easy Move (https://www.easymove.fi/)

Tavoite: Uuden Digihyvinvointimaailma palvelun kehittäminen. Digimaailmassa on mm. tarkoitus pelillistää hyvinvointipalveluita ja -tuotteita. 

Opiskelijatiimin tehtävänä on kehittää Digimaailma-nimiseen kokonaisuuteen hyvinvointipalveluita/-tuotteita, joita asiakkaat voivat käyttää turvallisesti kotoaan tai kuntosalilla etänä. Käyttäjinä ovat työhyvinvointipalveluita hyödyntävien yritysten henkilökunta. Osa palveluista on kuntosaliasiakkaidemme vapaassa käytössä ja osa-palveluista on fysioterapiassa käyvien asiakkaiden täydentävää hoitoa. 

Hyvinvointipalveluiden tarkoituksena on sitouttaa asiakkaita jatkuvaan ja omaehtoiseen terveyden ja kuntoutumisen edistämiseen. Lisäksi osa kokonaisuuksista rakennetaan siten, että asiakas saa itsenäiselläkin käyttämisellä selkeää lisähyötyä ja informaatiota terveyden edistämisestä ja itsehoidosta. 

 Opiskelijatiimi suunnittelee kuntoutuspalveluita/-tuotteita käyttäen palvelumuotoilua 

Kaikki opiskelijat osallistuvat palvelumuotoilun, käyttöliittymän ja toimintojen suunnitteluun. He suunnittelevat ja kehittävät hyvinvointipalvelua ja tuotteita käyttäjälähtöisesti. Kaikki opiskelijat osallistuvat testaukseen.
 

Lisäksi jokainen opiskelija toimii projektissa oman alansa asiantuntijoina mm. 

Fysioterapeuttiopiskelija suunnittelee ja toteuttaa sisältöjä, mm. harjoitusohjelmia, yhteistyössä yrityksen ja asiakkaiden kanssa 

Liiketalouden opiskelija kehittää palvelu- ja tuotekokonaisuutta, analysoi asiakastarpeita palvelumuotoilua käyttäen sekä suunnittelee ja toteuttaa markkinointia 

Tietojenkäsittelyn opiskelija suunnittelee uuden sovelluksen käyttöliittymää, frontend ja backend toimintoja. 

Harjoittelun voi pääasiassa tehdä etänä, esim. Teams työskentelynä. 
Harjoittelijat tarvitsevat omat tietokoneet.
 

Harjoittelun ajankohta:
sovitaan toimeksiantajan kanssa 

Huomioitavaa:
Tarvitaan oma-aloitteinen ja innovatiivinen tiimi. 

 

9solutions (https://9solutions.com/en/) 

Tavoite: elearning –sovelluksen päivittäminen, portaalin kehittäminen koulutusmateriaalin jakamiseen 

Tiimin tehtävä: Kaikki opiskelijat osallistuvat e-learning-sovelluksen päivittämiseen sekä portaalin kehittämiseen. Tiimissä tehtävät jaetaan opiskelijoiden osaamisen ja kehittämistavoitteiden perusteella.
 

Liiketalouden opiskelija kehittää sisältöjä ja ottaa huomioon käyttäjänäkökulman koulutusmateriaalin suunnittelussa 

Tietojenkäsittelyn opiskelija osallistuu portaalin kehittämiseen ja sovelluksen kehittämiseen 

Harjoittelun voi pääasiassa tehdä etänä, esim. Teams työskentelynä. 
Harjoittelijat tarvitsevat omat tietokoneet.
 

Harjoittelun ajankohta:
kevät 2021, sovitaan toimeksiantajan kanssa 

 

Mikäli kiinnostuit hankkeesta tai haluat lisätietoja harjoittelusta/projektista, ota yhteyttä projektipäällikkö Ulla-Maija Törmälään (ulla-maija.tormala@oamk.fi ), Jaana Uusitaloon (jaana.uusitalo@oamk.fi ), Marika Tuiskuseen (Marika.Tuiskunen@oamk.fi) tai Minna Kamulaan (mkamula@oamk.fi).  

Jos tunnet yrityksiä, jotka voisivat tarjota vastaavan monialaisen harjoittelu/projektipaikan Oamkin opiskelijoille, voit jakaa heille oheisen yritysesitteen. Syksyllä tulee hankkeen toinen pilotti, johon etsitään mukaan uusia toimeksiantajia. Toimeksiantoja on mahdollista räätälöidä yrityksen tarpeiden mukaan, painottaen esim. joko liiketoiminnan kehittämistä tai uusien palvelujen suunnittelua tai esim. www-sivujen tai mobiiliapplikaatioiden tekoa ja sinne sisältöjen suunnittelua. 

 

Projektipäällikkö Ulla-Maija Törmälä
Puh. +358 50 542 3584
Sähköposti: ulla-maija.tormala@oamk.fi
www.linkedin.com/in/ulla-maija-törmälä-9b62a020

Lue Lisää Lysti hankesivulta 
https://www.oamk.fi/fi/tutkimus-ja-kehitys/tki-ja-hanketoiminta/lysti 

 

Artikkelin kirjoittivat:
Minna Kamula
Marika Tuiskunen
Ulla-Maija Törmälä
Jaana Uusitalo

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *