Yleisharjoittelu Tiko-Silta-hankkeen parissa

Kirjoittaja ja kuvat: Silja Huhta

Opiskelen ensimmäistä vuotta tietojenkäsittelyn tutkinto-ohjelmassa ja keväällä eteen tuli tilaisuus päästä suorittamaan yleisharjoittelu Tiko-Silta-hankkeessa. Tehtäviini kuului pääosin tuottaa videoita, joiden tarkoitus on edistää lukiolaisten tietoisuutta IT-alasta ja tietojenkäsittelyn koulutuksesta. Videoita valmistui useampia ja niissä nähdään esimerkiksi pientä esittelyä Oamkin Linnanmaan kampukselta ja kuullaan tietojenkäsittelyn lehtoreilta millaisissa IT-alan hankkeissa he työskentelevät sekä tutustutaan hieman tietojenkäsittelyn opintoihin kuuluviin asioihin. Edellisessä koulutuksessa opitut videoeditointitaidot pääsivät siis toden teolla käyttöön tämän harjoittelun aikana.  Videoiden kuvaamisen ja editoinnin lisäksi pääsin myös ensitöikseni huhtikuussa mukaan ohjaamaan videoeditointi-työpajaa, kun Muhoksen lukiolaiset tulivat Linnanmaalle vierailemaan

Lukioiainen videota käsittelemässä

Lukiolaisten vierailupäivään sisältyi monenlaista ohjelmaa ja heille jaettiin aamulla videokamerat, joilla he kuvailivat videoklippejä päivän aikana. Videoeditointi-työpajassa kaikki pääsivät sitten pareittain editoimaan kuvaamistaan videoista mieleisensä koostevideon. Parissa tunnissa ehdittiin saada vaikka mitä aikaiseksi. Oli mukavaa päästä pitkän etäopiskelujakson jälkeen ihan paikan päälle kampukselle ja ”ihmisten ilmoille.”

Hankeasiantuntija Eero Leskinen videonkäsittelytyöpajaa vetämässä

 

Tuon päivän jälkeen kampuksella tulikin pyörittyä useampaan otteeseen kuvaamassa materiaalia videoihin ja kerryttämässä kuvapankkia. Haastatteluvideot kuvailtiin pääosin etäyhteyksin, mutta painettavan elektroniikan laboratorion eli Prinlabin esittelyvideota varten pääsin haastattelemaan projektisuunnittelija Niina Torniaista Prinlabin tiloissa. Videolla Niina kertoo painettavasta elektroniikasta, omasta työstään sen parissa ja yleisesti laboratorion toiminnasta. Näitä videoita kuvatessa ja editoidessa oppi itsekin paljon uutta. Esimerkiksi erilaisiin meneillään oleviin hankkeisiin tuli tutustuttua paljonkin hanketoimintavideota editoidessa.

Niina Torniainen Prinlabissa

Harjoittelu tämän hankkeen parissa oli oikein mukava kokemus. Pääsin pitkästä aikaa tekemään entuudestaan tuttuja hommia, mutta myös oppimaan paljon uutta!

Siljan kuvaamat ja editoimat videot löytyvät täältä https://youtube.com/playlist?list=PLwPqijyLDWQFTMBWMgfM3vvnyWJQVhkr_.

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *