Tervetuloa 4dBarn-tiimiin!

Keväällä 2021 kokeilin kepillä jäätä ja lähestyin itseäni kiinnostavaa yritystä harjoittelupaikan toivossa vapaalla hakemuksella, suoraan toimitusjohtajalle. Liitin hakemukseen CV:n, painoin lähetä ja laitoin sormet ristiin. Äkkiä tulikin vastaus, että kesätyöpaikka on täytetty jo syksyllä, mutta CV:stä löytyväni agrologiopintoja edeltävät mediaopinnot kiinnostivat. Seurasi etäpalaveri, näyttöä koulutehtävistä, sähköpostikeskustelu ja hieman lisää näyttöä kirjoittamisesta sekä videotuotannosta, josko kuitenkin työtä riittäisi toisellekin kesätyöntekijälle. ”Tervetuloa 4dBarnin tiimiin”, oli iloinen otsikko sähköpostikansiossani, ja toukokuussa löysin itseni 4dBarnin toimistolta Oulusta.

Mikä 4dBarn?

4dBarn tehostaa vanhoja ja suunnittelee uusia robottipihattoja. Yritys ei pelkästään piirrä uusia pihattoja, hieholoita tai vasikkaloita paperille, vaan suunnitteluprosessin alan asiantuntijat myös valmentavat maitotilayrittäjät toimimaan ja työskentelemään uudessa työympäristössään. Pienillä työrutiinimuutoksilla on saavutettu suuriakin tuloksia, kun hyvinvointia tavoitellaan samaan aikaan niin pihaton asukkaille, eli lehmille, kuin pihatossa työskenteleville, eli ihmisille.

Suunnitteluprosessissa edetään yhdessä tilallisten kanssa heidän toiveisiinsa nojaten, tukenaan koko 4dBarnin tiimi, joka koostuu arkkitehdeistä, agronomeista, eläinlääkäreistä sekä nyt myös kesän mukaan agrologeista. 4dBarn on kansainvälinen yritys, jonka projekteja syntyy ympäri maailman: tiimin jäseniä löytyy Oulun ja Seinäjoen lisäksi myös Japanista sekä Amerikasta.

Työnkuvana sekä uusia että tuttuja juttuja

Olin onnistunut saamaan hienon työpaikan, ja töitä riitti koko kesäksi. Työnkuvaani kuului kesän aikana yrityksen uuden asiakastietojärjestelmän Hubspot CRM käyttöönottoa sekä hallintaa. Vastasin pitkälti kesän webinaarien markkinoinnista sekä asiakashallinnasta. Lisäksi avustin asiakastöissä sekä palavereissa, suoritin Boosted työaikamittauksia sekä rakensin 4dBarnin uuden eAcademyn verkkokoulutuskursseja.

 

Töitä sai tehdä toimistolla, ”kentällä” sekä etänä. Oma työpiste oli kuitenkin kuin koti.

Yksi mieleinen työnkuva oli Design® asiakkaiden pohjapiirustuksien simulointi. Kun arkkitehdit ovat saaneet pohjapiirroksen ensimmäisen vedoksen esiteltäväksi tilalle, pihatossa tapahtuvat työvaiheet havainnollistetaan selkeästi powerpointissa asiakkaille. Missä karsinoissa on mikäkin eläinryhmä, miten eläinliikenne navetassa sujuu, missä sorkat hoidetaan, missä siemennetään, missä kulkee puhtaat reitit ym. Tämä oli myös tärkeä työvaihe, jotta mahdolliset ongelmakohdat löytyivät, ja suunnitelmaa pystyi vielä tiimin ja asiakkaan kanssa hiomaan paremmaksi. Pääsinkin simuloimaan niin uutta kylmävasikkalaa, uutta hieholaa, laajennettavaa asemapihattoa sekä retrofit robottipihattoa. Tuntui valtavan opettavaiselta, kun pääsi pähkäilemään uusien pihattojen parhaimpia mahdollisia toimintamalleja, kun tukena oli rautainen tiimi alan ammattilaisia takana.

Workshopit uuden kehittämisen tukena

Vaikka viihdyin toimistolla, sopivaa tasapainoa tietokoneella istumiseen toi erilaiset workshopit mitä tiimin kesken järjestettiin, sekä työaikamittausasiakaskäynnit, joita kerkesimme Etelä-Pohjanmaalla sekä Hämeenkyrössä käymään. Hyvä työporukka tarjosi iloisen työilmapiirin, missä uskalsi nauraa ja kysyä, tehdä ja ideoida. Ja sainhan myös workshoppeihimme rantautumaan Innovation Plan -kurssilla läpikäydyn 3-5-6 Brainwriting ideointityökalun, joka koettiin tiimin kesken valtavan hyväksi workshop-työkaluksi, kun suunnitelimme eAcademy verkkokoulutuksien sisältöä ja toteutusta.

Workshoppeja pidettiin niin teamsissa kuin toimistolla, välillä Jounin terassilla

eAcademy oli myös yksi kesän mielenkiintoisimpia projekteja. Rakensimme ensimmäistä kurssia tyhjästä, kun mitään mallia toteutukseen ei ollut. Se oli samaan aikaan näin harjoittelijan silmin hirvittävää, mutta myös jännittävää. Kun palaset alkoivat loksahtelemaan paikoilleen ja suunnitelmat saatiin lyötyä lukkoon, muutaman viikon intensiivityöstöllä saatiin kuin saatiinkin kasaan parempi kuin hyvä verkkokurssi. Se oli onnistumisen hetki: olimme tehneet hyvää työtä.

Kesä loppui ennen aikojaan, eikä aika riittänyt kaikkeen siihen, mitä kesän aikana suunniteltiin. Kesä oli silti onnistunut. Se oli täysi, se sisälsi paljon palavereita, ideointia, kehittämistä ja uuden rakentamista. Kannustankin kaikkia opiskelijoita olemaan rohkeita työnhaun kanssa ja lähestymään mielenkiintoisia yrityksiä ilman avoimia työpaikkailmoituksiakin, sillä ovet voivat aueta mitä mielenkiintoisimpiin paikkoihin. Minun puolestani kiitos tästä kesästä 4dBarn tiimille, se oli hyvä!

Tyytyväinen asiakas ja Veera

www.4dBarn.com

Veera Kantonen, maa18sp

Valmistuva agrologiopiskelija

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *