KARITA-hanke mukana Oulun ammattikorkeakoulun kampustapahtumissa

Oulun ammattikorkeakoulussa järjestettiin perjantaina 5.11.2021 kampustapahtumat molemmilla kampuksilla, Kontinkankaalla ja Linnanmaalla. Tapahtuma oli avoin Oamkin henkilöstölle, opiskelijoille ja sidosryhmille. Linnanmaan hanketorille päätyi kävijöitä myös yliopiston puolelta.  

Esittelypisteen suunnittelu ja toteutus 

OAMK projektikoordinaattori Tarja Rautio ehdotti osallistumista lokakuun puolivälissä. Ennen tapahtumaa me, Tarja, Sanna ja Virpi, pidimme muutaman suunnittelupalaverin Teamsin välityksellä. Koska Oulun kaupungin brändiuudistus oli vielä kesken ja hankkeessa käytetään muutenkin hankkeen hallinnoijan, Eksoten, värejä, päätimme tehdä esitysmateriaalit itse. Tuleviin tapahtumiin ehdimme saada ammattilaisten suunnittelemat materiaalit.  

 

Sanna Koivikko taustallaan KARITA-hankkeen julisteet. 

Sanna teki esitemateriaalit siten, että tulosteet voitiin yhdistää isommaksi julisteeksi esittelypisteen takana olevaan liikuteltavaan seinään. Lisäksi tulostimme esitteitä mukaan annettavaksi. Koska hanke keskittyy teknologiaan, materiaalit sisältävät QR koodeja, joiden takana on linkkejä mm. hankkeessa kokeiltavien tuotteiden esittelyvideoihin ja yritysten Internet sivuille. Onneksi QR koodit on helppo tehdä. Ja mikä olisikaan parempi vetonaula kuin karkki! Päädyimme tarjoamaan kääreellisiä suklaakonvehteja. 

Olemme tehneet yhteistyötä POPsoten kanssa, joten esittelimme myös heidän kehittämää AADA-palvelua. 

Aamupäivä SOTE-kampuksella 

Aloitimme päivän Kontinkankaan kampuksella esittelypisteen rakentamisella. Hankkeet ja tuotteiden esittelypisteet levittäytyivät Paasi-rakennuksen toiseen kerrokseen. Paikkoja ei oltu jaettu valmiiksi, joten hieman jouduimme kyselemään, mihin asettautua. Ensimmäisen tunnin aikana oli hiljaisempaa, joten hankkeiden esittelijät tutustuivat lähinnä muihin hankkeisiin. Pääsimme kuitenkin aamupäivän aikana kertomaan KARITA-hankkeesta arviolta 20 ihmiselle, joista osa oli muita esittelijöitä. Mukana oli kuitenkin myös OAMK opettajia ja opiskelijoita.  Esittelypisteissä pääsi tutustumaan myös OAMK:n Mahdollistavaan kotiin, joka on teknologiatuettu, esteetön ja turvallinen oppimisympäristö sekä toimii myös palveluasumisen simulaatioympäristönä. Mahdollistavaan kotiin voit tutustua myös tämän linkin kautta (https://www.tuttunet.fi/palvelut/virtuaalikierrokset/mahdollistava-koti-oamk-simlab.html). 

Sanna ja Virpi kertomassa tulevasta teknologisten ratkaisujen esittelypisteestä. 

Iltapäivä Linnanmaalla 

Kun tapahtuma Kontinkankaalla saatiin pakettiin, siirryimme Linnanmaalle, joka on OAMK:n ja Oulun yliopiston yhteiskampus. Tiesitkö, että se on Suomen suurin korkeakoulujen sisäkampus? Informaatioteknologian, tekniikan, liiketalouden, kulttuurin ja luonnonvara-alan koulutukset sekä ammatillinen opettajankoulutus muuttivat Linnanmaalle 2019-2020 ja syksyllä 2020 käynnistyi OAMK:n toiminta kampuksen tiloissa. Kampuksella on hyvin vähän ilmaisia vieraspysäköintipaikkoja. Meistä kolmesta vain yksi onnistui saamaan ilmaisen paikan. Säästäväisinä ihmisinä me kaksi muuta veimme automme kauemmas ja kävelimme kampukselle. Onneksi ei satanut kaatamalla. 

Virpi Kariniemi ja Tarja Rautio Linnanmaan kampuksella. 

Linnanmaalla hanketori oli 2. kerroksen aulassa. Onnistuimme saamaan esittelypisteemme kohtaan, jossa taustalla oli valokuvia ikäihmisistä. Vain muutama Kontinkankaan tapahtumassa ollut esittelijä siirtyi Linnanmaalle. Tällä kertaa huomasimme alusta asti pitää tukkimiehen kirjanpitoa ja pystymme sanomaan, että esittelimme KARITA-hanketta tasan 10 ihmiselle. Myös itse esittelypuhe kulki sujuvammin. Hanketori hiljeni puoli kolmen aikaan, joten laitoimme pillit pussiin ja suuntasimme viikonlopun viettoon. Tai Sannalla ja Virpillä oli illalla edessään pikkujoulut ja Tarjalla Linnanmaan kampuksen tuparit. 

OAMK:n Roboboost -hankkeen Double etäläsnäolorobotti herätti runsaasti kiinnostusta 

Uusia näkökulmia ja verkostoitumista 

Tapahtuman esittelypisteissä olisi voinut tutustua mm. hybridilabraan, etädiagnostiikkaan, mahdollistavaan kotiin, droneihin, virtuaaliurkuihin, virtuaalistodellisuuteen ja tanssilabraan. KARITA:n oma piste hanketorilla vei pääsääntöisesti meidän aikamme, joten näihin emme ennättäneet. Molemmissa tapahtumissa meillä oli mielenkiintoisia keskusteluita muiden työelämän edustajien ja OAMK:n henkilöstön kanssa. Kun juttelee uusien ihmisten ja etenkin eri alan edustajien kanssa löytyy uusia näkökulmia tuttuun aiheeseen. Näiden seurauksena syntyi pari alustavaa yhteistyösuunnitelmaakin. Kaiken kaikkiaan oli hyvä päivä. Meillä kaikilla oli niin mukavaa. Oi, jospa oisit saanut olla mukana. 

 

Kirjoittajat: 

Sanna Koivikko                                                                                                                                                                Projektityöntekijä                                                                                                                                                                                       Oulun kaupunki, KARITA-hanke  

Tarja Rautio                                                                                                                                                                Projektikoordinaattori                                                                                                                                                                  OAMK, KARITA-hanke 

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *