Tuulimylly työllistää myös koneinsinöörin

Tekstin on kirjoittanut Oamkin konetekniikan KTO18SP9-ryhmän opiskelija Henri Hökkä opintojaksolla YY00BB72-3133 Tutkimus- ja kehittämistoiminta.

Olen Henri, 4. vuoden koneautomaatio-opiskelija Oulun ammattikorkeakoulun konetekniikan tutkintoohjelmassa. Työkseni toimin projekti-insinööriharjoittelijana maailmanlaajuisesti toimivassa tuulivoimaloiden huoltopalveluita tuottavassa yrityksessä.

Insinöörityön ei tarvitse olla tylsää

Tuulivoima on nimensä veroisesti tuulinen ala, eivätkä työpäivät toista toisiaan. Projekti-insinöörin työ mielletään helposti yksitoikkoiseksi toimistohommaksi, missä ei käsillä pääse tekemään ja vain tuijotellaan raportteja, laskelmia sekä aikatauluja. Tottahan sekin toki on, että insinöörin työssä erilaiset raportit sekä niiden täyttäminen ja tarkistaminen ovat jokseenkin merkittävässä roolissa.

Näitä ei kuitenkaan tarvitse pelätä, sillä sen lisäksi, että konetekniikan opinto-ohjelma tarjoaa mainiot työkalut työn kirjallisessa osuudessa onnistumiseen, tarjoaa se myös erinomaiset valmiudet osallistua käytännön töihin. Opiskelu pohjautuu vahvasti käytännön harjoituksiin, joissa tarvittava perusymmärrys ja teoria muuttuvat aidoksi ammattiosaamiseksi. Sen ymmärtäminen, mitä työ kentällä tarkoittaa käytännössä ja  tarvittaessa jopa mahdollisuus ottaa siihen osaa, on valtava etu työmarkkinoilla.

Vahvasti käytäntöön pohjaava opetusmalli mahdollistaa sen, että toisinaan voi käydä tuulettumassa ”kentällä” ja  nauttia yläilmakonttorin maisemista.

Käytännön osaaminen mahdollistaa myös kentällä toimimisen

Eväät työelämään

Tuulivoimatekniikan parissa koneinsinööri tarvitsee työssään laajaa osaamista monelta eri tekniikan alalta sekä perusymmärryksen siitä, miten mekaaniset laitteet ja laitekokonaisuudet toimivat. Työelämässä arkipäivää ovat esimerkiksi jo koulussa tutuksi tulleiden hydrauliikka- ja sähkökuvien tulkitseminen.

Työelämässä pärjääminen ei myöskään jää kiinni vieraiden kielten opiskelusta, sillä Oulun ammattikorkeakoulu tarjoaa korkealaatuisen insinöörityökeskeisen englannin kielen opetuksen, sekä erityisesti tuulivoimatekniikan näkökulmasta hyödylliset saksan kielen valinnaiset opinnot, joita suosittelen ihan jokaiselle tuulivoima-alalle pyrkivälle.

Koneinsinööri tarvitsee työssään laajaa osaamista eri tekniikan aloilta.

Jokaisessa yrityksessä ja työtehtävässä on usein omanlaisensa menetelmät, ohjeistukset ja lainsäädäntö, mutta Oulun ammattikorkeakoulun konetekniikan insinööriopinnot tarjoavat vahvan perustan lähes mihin tahansa insinöörille tyypilliseen työtehtävään aina esimiestehtävistä 3D mallinnukseen.

oamk_kone

Tunteella ja taidolla, Oamk Konetekniikka. Jo vuodesta 1894. Olemme Suomen kuudenneksi suurimman ja hakijamäärältään neljänneksi suosituimman ammattikorkeakoulun Konetekniikan tutkinto-ohjelma. Yhteisenä tavoitteena meillä on ylläpitää vetovoimaista, haluttua ja nykyaikaista koulutusohjelmaa, sekä luoda opiskelijoillemme insinöörin identiteetti ja sen avulla luoda opiskelijasta rautainen ja työllistyvä insinööri! Oletko sinä seuraava Konetekniikan insinööri? Pallo on sinulla!

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *