Kesä maatalouskaupan parissa

Pohdin pitkään, missä haluaisin suorittaa agrologiopintoihin kuuluvan toisen harjoittelun sekä kävin läpi runsaasti erilaisia vaihtoehtoja. Työskentely maatalouskaupassa on kuitenkin aina kiinnostanut minua, ja sainkin keväällä 2021 harjoittelupaikan Karelia Agro Oy:stä Joensuusta Pohjois-Karjalasta. Karelia Agro Oy on maatalouskauppa, joka on osa laajaa Lantmännen Agro -ketjua. Kauppa tarjoaa asiakkailleen kaikkea mahdollista maatalouteen liittyvää aina tuotantotarvikkeista vaihtokoneisiin.

Harjoittelun aikana pääsin tekemään monipuolisesti erilaisia työtehtäviä. Harjoittelun pääpaino oli maatalousmyynnissä, johon kuului kassamyyntiä sekä markkinointia puhelimen välityksellä alueen viljelijöille. Tämän lisäksi tuurasin välillä varastomiestä ottamalla saapuvia tavaroita vastaan sekä keräilemällä lähteviä tavaroita asiakkaille. Kesän aikana toimitin myös tavaraa toisiin Karelia Agron toimipisteisiin Nurmekseen sekä Juukaan.

Kevät ja kesä ovat sesonkiaikaa maatiloilla, joten tämä oli luonnollisesti vilkkainta aikaa myös maatalouskaupassa. Oli mukavaa päästä päivittäin käyttämään oppimiani tietoja eri viljelykasveista, kasvinsuojeluaineista sekä koneista työskennellessäni kaupassa. Koska maatalous kehittyy ja muuttuu jatkuvasti, myös maatalousmyyjän on tärkeää olla ajan hermoilla. Myyjän täytyy tuntea myymänsä tuotteet, ja tämä on yksi merkittävimmistä asioista hyvässä asiakaspalvelussa.

Myös konekauppa kävi vilkkaana kesän aikana.

Kesä oli todella opettavainen, sillä minulla ei ollut aikaisempaa työkokemusta maatalouskaupasta tai myyntityöstä ylipäätään. Koronatilanteesta huolimatta maatalouskauppa pyöri normaalisti ja mukavat työkaverit, rento työilmapiiri sekä maatalouskaupan kiireinen kevätsesonki saivat ajan kulumaan todella nopeasti. Kesän aikana oli myös mielenkiintoista tutustua moniin uusiin ihmisiin sekä kuulla heidän ajatuksiaan suomalaisesta maataloudesta. Suosittelen ehdottomasti harjoittelua maatalouskaupassa kaikille asiakaspalveluhenkisille agrologiopiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita työpaikasta maatalousmyynnin parissa tulevaisuudessa.

Kesä kului nopeasti harjoittelussa Karelia Agrossa.

Eetu Kettunen, agrologiopiskelija

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *