Lapsuuden perheensisäisen vuorovaikutuksen kielteiset vaikutukset nuoren itsetuntoon

Lapsuudessa kasvun ja kehityksen vauhti on huimaa ja samalla omaksutaan asenteita ja malleja vuorovaikutuksen ja ympäristön kautta. Lapsen minäkuva kehittyy ja itsetunto rakentuu kokemuksien seurauksena. Niiden vaikutus voi näkyä vielä nuoruudessa ja myöhemmin aikuisuudessakin. Itsetunto on viime aikoina noussut esille monissa julkaisuissa ja tutkimuksissa, etenkin sosiaalisen median vaikutusten ja koulukiusaamisen kautta.

Sairaanhoitajaopiskelijat Ossi Harju ja Ulla Kukkola toteuttivat opinnäytetyönään kirjallisuuskatsauksen jonka keskeisenä tavoitteena oli tutkia, millä tavalla nuoret kokevat lapsuudessa koetun perheen sisäisen vuorovaikutuksen vaikuttavan kielteisesti heidän itsetuntoonsa, ja kuinka he kokevat sen vaikuttavan heidän jokapäiväiseen elämäänsä.

Ulla Kukkola toteutti opinnäytetyöprosessiin liittyvän kypsyysnäytteen posterina. Voit ladata posterin halutessasi myös pdf-tiedostona.

Posteri

 

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *