Vertaisoppimisesta ideoita omaan työhön

Olemme tehneet vertaisoppimista viimeisen lukuvuoden aikana monella tapaa. Kehittämistyötä on tapahtunut  sekä tutkinto-ohjelmissa että Oamkin tasolla.

Tutkinto-ohjelmat ovat muodostaneet vertaisoppimispareja, ja käyneet yhdessä keskustelua sopimistaan teemoista. Kaikille yhteisinä ovat olleet tuloksellisuus ja opiskelijapalautteet, mutta muut teemat on sovittu yhteisen kiinnostuksen pohjalta. Tämä työskentely on koettu mielekkääksi, ja tutkintovastaavat ovatkin saaneet uusia ajatuksia oman tutkinto-ohjelmansa kehittämiseksi.

Lisäksi olemme tehneet keväällä vertaisoppimista Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) kanssa jatkuvasta oppimisesta sekä yksikkövetoisesti muutamien keskeisten sidosryhmien kanssa.

Vertaisoppiminen on yhteisöllinen työtapa, jossa opitaan toiselta yhteisöltä ja sitoudutaan yhteiseen kehittämiseen. Vertaisoppiminen on vähintäänkin aktiivista vuorovaikutusta, ja parhaimmillaan pitkäkestoista kehittämiskumppanuutta. Vertaisoppimisen prosessissa rakennetaan sosiaalisia verkostoja, saadaan vertaispalautetta oman organisaation nykytilasta ja rakennetaan yhdessä uusia oivalluksia.

Kevään työskentely on ollut hyödyllistä. Olemme saaneet  vahvistusta oman kehittämistyömme linjauksiin, rakentaneet keskustelun kautta  yhteistä näkemystä ja myös ideoineet uutta. Erityisen tärkeänä näen kuitenkin uudet kehittämisverkot: olemme tulleet tutuksi, ja sopineet sekä sidosryhmiemme että HAMK:n, että teemme yhteistyötä myös jatkossa. Tämä on erinomainen asia tulevaisuutta ajatellen.

Lue lisää kokemuksistamme vertaisoppimisesta Karvin blogista: Vertaisoppiminen on mahdollisuus jakaa osaamista ja oppia

Tietotuotantopäällikkö Juha-Pekka Pihlajakoski ja viestintä- ja markkinointipäällikkö Anu Skog olivat mukana kevään vertaisoppimisessa HAMK:n kanssa.

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *