Huom! Oamkin blogi poistuu käytöstä
Osana verkkoympäristön uudistustyötä blogisivusto poistuu käytöstä 30.6.2024. Blogien kirjoittajat vastaavat omien tekstien talteenottamisesta ja arkistoimisesta. Ajankohtaisten blogien julkaisemista kannattaa tarjota Oamk Journalille. Blogi on saatavilla lukutilassa sisäverkosta 31.12.2024 saakka.

Konetekniikan teollisuusopintomatka, SSAB

Kirjoitus liittyy konetekniikan tuotantotekniikkaan suuntautuvan KTO20SP1-ryhmän teollisuusopintomatka-kurssille, jossa käytiin vierailulla Oulun seudun yrityksissä. Tekstin ovat kirjoittaneet konetekniikan opiskelijat Jere Jalonen ja Joel Kukkola.

Opiskelemme toista vuotta konetekniikkaa Oulun ammattikorkeakoulussa. Kävimme yritysvierailulla Raahen SSAB:lla osana teollisuusopintomatkakurssia. Kurssin tarkoituksena on vierailla erilaisissa teollisuuden tehtaissa ja kirjoittaa niistä blogikirjoitus. Valitsimme vierailun kohteeksi SSAB:n, sillä useat kurssimme liittyvät terästeollisuuteen ja se on suuri työllistäjä alallamme.

Vierailu alkoi kokoontumisella luokkahuoneeseen, jossa seurasimme esitelmää SSAB:sta yleisesti sekä sen historiasta. Kävimme läpi myös turvallisuusasioita, joita täytyi ottaa huomioon vierailumme aikana. Tästä siirryimme vaihtamaan vaatetuksen tehdasvierailuun sopivaksi sisältäen kypärän, hanskat, suojalasit, korvatulpat ja työvaatteet. Tämän jälkeen olimme valmiit siirtymään tehdaskierrokselle.

Kävelimme terässulaton kautta valssaamoon, jossa seurasimme lämpöä hohkaavan aihion valssausta nauha- ja levyvalssauslinjoilla. Vierailu oli mielenkiintoinen ja kattava, ja pääsimme näkemään prosessin eri vaiheet lopputuotteeksi asti turvallisesti esitettynä. Päällimmäisenä mieleemme jäi SSAB:n kunnianhimoinen tavoite olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Koemme terästeollisuudella olevan valoisa tulevaisuus, johon vaikuttaa olennaisesti hiilineutraalisuus ja teräksen uusiokäyttö.

oamk_kone

Tunteella ja taidolla, Oamk Konetekniikka. Jo vuodesta 1894. Olemme Suomen kuudenneksi suurimman ja hakijamäärältään neljänneksi suosituimman ammattikorkeakoulun Konetekniikan tutkinto-ohjelma. Yhteisenä tavoitteena meillä on ylläpitää vetovoimaista, haluttua ja nykyaikaista koulutusohjelmaa, sekä luoda opiskelijoillemme insinöörin identiteetti ja sen avulla luoda opiskelijasta rautainen ja työllistyvä insinööri! Oletko sinä seuraava Konetekniikan insinööri? Pallo on sinulla!

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *