Kesä Haapaveden Valmakaupassa

Valmakauppa on Valion osuuskuntien tarjoama palvelu, joka myy maitotilojen tarvitsemia tuotteita kuten esimerkiksi rehuja, pesuaineita ja maatalousmuoveja ja toimittaa niitä joko maitoautojen välityksellä (pienemmät tarvikkeet), suoratoimituksina tai kuljetusliikkeiden välityksellä. Myymälöiden valikoimissa on tuottajille suunnatun verkkokaupan tuotteiden ohella runsas valikoima mm. työvaatteita, taloustavaraa ja elintarvikkeita.

Haapaveden Valmakauppa

Pohjolan Maidon  Valmakaupat sijaitsevat Haapavedellä, Oulussa ja Reisjärvellä. Haapaveden myymälä on paikkakunnan ainoa maataloustarvikkeita myyvä liike.

Erilainen kesä

Maidontuottajana toimiessani olin usein tekemisissä Valmakaupan kanssa: tilasin tuotantotarvikkeita ja Valion tuotteita verkkopalvelun kautta tai vierailin joskus myymälässä. Enpä olisi osannut aavistaa joskus olevani vielä töissä samaisessa paikassa.

Aloitin palkallisen harjoitteluni toukokuun lopussa omien viljelykiireitteni keskellä. Kesän aikana omat luomukasvinviljelytilan työt tehtiin lähinnä iltaisin ja viikonloppuisin.

Avara ja valoisa myymälä

Työnkuva oli erittäin monipuolinen ja opin kesän aikana todella paljon niin kassatyöskentelystä, elintarvikkeista kuin tuotantotarvikkeiden myyntityöstä.  Työssäni saatoin hyödyntää koulutustani ja maidontuottajana hankkimaani tuotetietoutta sekä myynnissä että neuvonnassa.  Joka päivä opin myös uusia asioita maatalouskaupan työtehtävistä ja asiakaspalvelusta.

Varsinkin asiakaspalvelu oli minulle läheinen asia. Parasta työssäni oli, kun pystyin auttamaan ja tarjoamaan ratkaisuja asiakkaiden ongelmiin, suuriin tai pieniin.  Harjoittelun aikana tulin yhä vakuuttuneemmaksi siitä, että myynti ja markkinointi on ominta alaani. Valinnaiset kaupan opinnot olivat suureksi hyödyksi harjoittelun aikana ja aion niitä myös jatkaa.

Valmakauppa harjoittelupaikkana

Valmakaupan valikoimaa

Työyhteisö otti harjoittelijan hyvin vastaan ja erityisesti mieleeni on jäänyt siellä vallitseva hyvä ja kannustava ilmapiiri. Suosittelen lämpimästi Valmakauppaa harjoittelupaikaksi sen tarjoaman monipuolisen työkokemuksen vuoksi. Jos paikka alkaa kiinnostaa, niin vinkkinä voin kertoa, että hygieniapassi olisi hyvä olla olemassa (elintarvikkeiden käsittelyn takia) ja trukkikortin hankkimista kannattaa harkita (Valion työturvallisuusmääräykset).

Agrologiopiskelija Arto Myllylä (MAA20KM)

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *