Oulaisten kampuksella harjoiteltiin nestehoitoa

  • IMG-20220926-WA0014
  • IMG-20220926-WA0013[1]
  • IMG-20220926-WA0009
  • IMG-20220926-WA0008
  • IMG-20220926-WA0007
  • IMG-20220926-WA0006
  • IMG-20220926-WA0004

Tiputusnopeus, nesteytys, suonensisäisesti annosteltava lääke, tipanlaskija ja ruiskupumppu. Siinäpä termejä kerrakseen, joita viime tammikuussa opinnot aloittanut sairaanhoitajaopiskelijaryhmä OHS22KM on syyslukukauden aikana harjoitellut tiiviiseen tahtiin. 

Piipahdimme Oulaisten kampuksella nestehoidon harjoitustunneilla kurkistamassa, miltä harjoitukset oikein näyttivät. Siellä harjoiteltiin esimerkiksi nesteensiirtoletkun (tuttavallisemmin tippaletku) yhdistämistä nestepulloon tai -pussiin.

-Koska nesteytys on uusi asia, oli jännittävää mennä tunnille. Suonensisäinen nesteytys on invasiivinen toimenpide ja siihen liittyy paljon matematiikkaa ja anatomian sekä fysiologian tietämystä, kertoo sairaanhoitajaopiskelija Tytti-Maria-Näillä käytännön tunneilla konkretisoituvat ne asiat, mihin sitä on opiskelemassa ja vielä hyvin positiivisesti. Tekemällä sitä oppiikin enemmän, täydentää sairaanhoitajaopiskelija Jonna.

Minen mistää mitää vieläkään tiiä mutta opin kuitenkin tällä tunnilla miten tippaletku kootaan. Ikinä en oo koskenutkaan koko härveliin niin opin siis paljon tunnin aikana!

Myös tippaletkuun nesteen laitto piti tehdä hitaasti, eikä niin nopeasti ku mä sen sinne laitoin. Silloin siihen tuli ilmakuplia. Paljon!.

Tippaletkun täyttämisen lisäksi opiskelijat harjoittelivat suonensisäisen lääkkeen käyttökuntoon saattamista aseptisesti, kuinka lääkelisäystarra kirjataan ja miten ruiskupumppu ja infuusioautomaatti toimivat.

Opettelimme myös vetämään ruiskuun nesteitä, ja opittiin myös käyttämään sitä välinettä jolla nesteen voi siirtää pullosta pulloon. Ne käytännön vinkit, joilla ilmakuplat saa pois ruiskusta olivat tosi hyviä.

Loppuun opiskelijat totesivat, että tunnilla oli rento tunnelma ja asioihin tutustuttiin kaikessa rauhassa. Tunnin jälkeen asia oli selkeytynyt paljon ja tietoa sekä varmuutta saatiin työhön. Hyvä fiilis!

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *