Kesä ProAgrialla

Tein toisen maaseutuharjoitteluni ProAgria Oulun leivissä. Harjoittelu sijoittui 1.5.2022-12.8.2022 väliselle ajalle.

Hain harjoitteluun Akraamossa olevan ilmoituksen kautta ja pääsin haastatteluun. Haastattelu meni mielestäni melko hyvin ja pari päivää myöhemmin minulle soitettiinkin, että haluanko tulla harjoitteluun. Olin erittäin innoissani, sillä ProAgria on mielestäni erittäin tärkeä organisaatio tilallisten keskuudessa ja sitä kautta pääsee näkemään monenlaista tilaa ja tuottajaa.

Kesän toimin kasvintuotannon harjoittelijan nimikkeen alla. Heti toukokuun alussa työt alkoivat sillä, että aloin organisoimaan kasvinsuojeluruiskun testauksia. Tähän sisältyi testauspaikkojen soittelua ja aikojen varaamista 2022 vuonna testattaville ruiskuille. Tässä tehtävässä oppi paljon organisointi taitoja ja kokonaisuuden hallintaa.

 

Kasvinsuojeluruiskujen testaus oli minulle täysin uusi toimenpide ja opinkin todella paljon uutta nopeaan tahtiin. Loppukesästä ruiskuntestaus meni jo rutiinista. Äärimmäisen mukavaa testauskierrosten tekemisessä oli uusien paikkakuntien näkeminen ja uusiin ihmisiin tutustuminen. Ruiskujen testauksessa meni suurin osa kesästä.

Ruiskujentestauksen lisäksi pääsin kulkemaan Proagrian asiantuntijoiden mukana tekemässä tukihakuja ja kartoituksia meneillä oleviin hankkeisiin. Tämä oli mielenkiintoista ja varsinkin tukihaku hommissa tuli paljon tuttua koulusta, mutta myös uutta juttua. Loppukesästä kiersimme tekemässä puhdaskaura-auditointeja ja pellolla tuli käveltyä melko runsaasti. Kaurakasvuston seasta etsittiin vieraslajeja, jotka otettiin pois, jos niitä löytyi. Puhdaskaura-auditointien yhteydessä täyttelin lomakkeita, mittailin kaurakasvuston pituutta ja lehtivihreän määrää mittarilla.

 

Harjoitteluun kuului myös kahden viikon lomajakso, joten lomaillakin kerkesin kesällä. Pääsin myös mukaan Proagrian henkilöstön virkistäytymispäiville, jossa pääsi kivasti tutustumaan Proagrian työntekijöihin muualta maakunnasta.

Harjoittelu kesti 3 kk ja tänä aikana opin valtavasti uutta ja pääsin tutustamaan asiantuntija työhön konkreettisesti. Kaiken kaikkiaan harjoittelu Proagrialla oli erittäin mieluisa ja voin suositella Proagriaa harjoittelupaikaksi kaikille!

 

 

Eemeli Koskela, MAA20SP

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *