Harjoitteluni DigiCult-hankkeessa

Suoritin toisen maaseutuharjoitteluni kesällä 2022 DigiCult-hankkeessa Kuusamon kaupungilla. DigiCult on Oulun, Kuusamon ja Espoon toteuttama hanke, jossa tuodaan kulttuurikokemuksia ja luontokohteita tutuksi datan avulla. Kuusamossa keskityttiin vähemmän tunnettuihin luontokohteisiin kuten Näränkään.

Työtehtäväni olivat todella mielenkiintoisia. Esrin paikkatieto-ohjelmisto ArcGis Online tuli hyvin tutuksi ja erityisesti Story Map:t, jonne sisältöä kerättiin visuaaliseen muotoon. Pääasiallinen tehtäväni oli päivittää ja tuoda ohjelmistoon luontopolku sekä Kuusamon alueen muistomerkit. Maastotyönä merkitsin sijainnit ArcGis:n Field Maps:iin sekä otin kuvia. Luontopolun kanssa työskennellessä pääsin hyödyntämään opintoja metsästä sekä luonnon monimuotoisuudesta.

Työpisteeni DigiCult-hankkeessa

Harjoittelu oli oikein sopivasti kolmannen vuoden jälkeisenä kesänä, jolloin pääsin hyödyntämään tuoreita hankeopintoja ja näkemään mitä hanketyöskentely ihan oikeasti on. Halusin toiselta harjoittelultani jotain vähän erilaista, luontoon sekä paikkatietoon liittyvää.

Harjoittelu oli mielenkiintoinen ja monipuolinen. Työilmapiiri oli todella kannustava ja parasta oli joustavuus ja mahdollisuus ideoida sekä tehdä päätöksiä itsenäisesti. Harjoittelu sopi hyvin omiin harrastuksiini sekä mielenkiinnon kohteisiini. Pääsin hyödyntämään omaa osaamistani paikkatiedon, luonnon, retkeilyn sekä valokuvauksen parissa. Harjoittelu vastasi tavoitteitani ja siitä tulee olemaan hyötyä tulevaisuudessa.

 

Klaudia Kajava, Maa19SP

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *