Unelmakartta oman osaamisen kehittämisen ja urasuunnittelun välineenä

Unelmakarttatyöskentelyä voi hyödyntää monin eri tavoin työssä. Unelmakartan avulla omat
työelämän tavoitteet ja uramahdollisuudet selkeytyvät. Tule kokeilemaan unelmakarttatyöskentelyä Unelmien työelämä! -seminaariin 12.5.2023.

Unelmakartta on erinomainen työkalu henkilökohtaiseen kasvuun ja kehitykseen työelämässä. Luomalla unelmakartan unelmatyöstäsi ja urapolustasi voit selventää omia tavoitteitasi ja saada uusia ideoita siitä, mitä uramahdollisuuksia voisit tavoitella. Unelmakartta auttaa sinua löytämään ja kehittämään omia vahvuuksiasi mikä voi auttaa juuri sinua menestymään työssäsi tai saamaan oivalluksen uratavoitteistasi. Unelmakartan luominen ei vaadi mitään erityisiä taitoja, joten kuka tahansa voi helposti aloittaa. Kun unelmakarttasi on valmis, voit sijoittaa sen paikkaan, jossa näet sen usein, esimerkiksi työpöydälle tai seinälle.

Unelmakarttatyöskentelyä voidaan hyödyntää myös tiimityöskentelyn vahvistamisessa tai
organisaation kehittämisessä. Tiimin jäsenten yhdessä luoma unelmakartta voi auttaa tiimiä
kehittämään yhteisiä tavoitteita ja visiota, joka vahvistaa tiimin yhteishenkeä. Organisaation tasolla unelmakarttatyöskentely voi auttaa selkeyttämään yrityksen arvoja ja tavoitteita, mikä auttaa organisaatiota suuntaamaan toimintaansa oikeaan suuntaan.

Unelmakarttatyöskentely organisaatiotasolla voi olla erittäin hyödyllistä esimerkiksi silloin, kun yritys haluaa määritellä strategiansa. Kun organisaatio kokoaa yhteen työntekijöitä eri osastoilta, joilla on erilaisia näkemyksiä ja tavoitteita, voidaan luoda yhteinen visio siitä, mihin organisaatio haluaa mennä. Unelmakarttatyöskentely auttaa myös luomaan yhteisen ymmärryksen yrityksen arvoista ja toimintaperiaatteista.

Kaiken kaikkiaan unelmakarttatyöskentely on tehokas työkalu, jota voidaan käyttää yksilö- ja
organisaatiotasolla auttamaan ihmisiä tunnistamaan omat tavoitteensa ja arvonsa sekä luomaan
selkeän vision siitä, mihin he haluavat mennä työurallaan tai mihin organisaatio tähtää.

Haluatko kokeilla unelmakartta työskentelyä itse? Mikäli vastasit kyllä, tule osallistumaan Unelmien työelämä! -seminaariimme ja pääset luomaan oman unelmakarttasi. Seminaarimme tarjoaa
loistavan tilaisuuden löytää inspiraatiota, selkeyttää tavoitteitasi ja kehittää itseäsi työelämässä. Tule ja ota ensimmäinen askel kohti omaa unelmaasi!

Blogikirjoituksessa on hyödynnetty ChatGPT -tekoälytyökalua. Blogin ovat kirjoittaneet Oamkin Johtamisen ja työhyvinvoinnin YAMK-opiskelijat Päivi Burman, Minna Kuosmanen, Niina Mikkonen, Ilkka Mustonen, Virva Pietarinen ja Jaana Romppainen.

Unelmien työelämä -seminaari järjestetään etänä ja livenä Oulussa 12.5.2023. Tapahtuma on maksuton. Seminaarin teemoina ovat vuorovaikutus, tunnetaidot ja psykologinen
turvallisuus. Ilmoittaudu mukaan 10.5. mennessä TÄSTÄ.

Lue sarjan edellinen artikkeli.

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *