Oamkin Alumnit

Tulevien alumnien pikkujoulujen viettoa

Oletko järjestämässä opiskelijatapahtumaa, luokkakokousta tai työelämätapahtumaa? Alumniyhdistys antaa avustusta erilaisiin alumnien ja opiskelijoiden järjestämiin tapahtumiin. Joulun aikaan avustimme optometristien ja tradenomien pikkujouluja. Alta voit kyseisistä tapahtumista: Optometristipikkujoulut Järjestimme Oulun ammattikorkeakoulun optometristiopiskelijoiden perinteiset pikkujoulut marraskuun...

Alumnit tukemassa verkostoitumista: agrologiopiskelijoiden syyskisat Mustialassa

Alumniyhdistys antaa avustusta opiskelijoiden tai alumnien järjestämille tapahtumille, jotka tukevat ryhmäytymistä, työelämää tai alumniutta. Tänä syksynä olemme päässeet tukemaan montaa hienoa tapahtumaa. Eräs avustamistamme tapahtumista oli luonnonvara-alan opiskelijoiden matka Mustialan syyskisoihin, josta seuraavassa tarkempi kuvaus.

Virpiniemen seikkailupäivä la 15.8.2015

Alumnit järjestivät Virpiniemessä seikkailupäivän lauantaina 15.8. Ilma oli todella kaunis ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Etukäteen ilmoittautuneita oli paljon, mutta paikanpäälle ei ilmestynyt kuin murto-osa ilmoittautuneista. Tämä ei kuitenkaan menoa hidastanut, vaan lähdimme aluksi koko porukalla mäkihyppytorniin köydellä laskeutumista varten. Torniin kiipesi neljä rohkeinta, joista lopulta kaksi huimapäisintä uskalsivat tulla köyttä pitkin 30 metrisestä tornista alas. Ohjaajamme sanoi hienosti, että rohkeutta on myös sanoa ei.

 

Virpiniemen seikkailupäivä la 15.8.2015

Kuva 1. Menossa huipulle

Virpiniemen seikkailupäivä la 15.8.2015

Kuva 2. Huipulla ollaan

Aluksi suorittaja puki päällensä valjaat sekä kypärän ja tämän jälkeen ohjaaja aloitti ohjeistamaan turvallisen ja oikeanlaisen laskeutumistavan.  

Virpiniemen seikkailupäivä la 15.8.2015

Kuva 3. Sanna ohjaajan opissa

Tämän jälkeen oli edessä tämän rastin ehkä pahin kohta, suorittajan tuli kiivetä kaiteen yli ja päästää kädet irti. Käsien irti päästämisen jälkeen suorittaja lähti laskeutumaan vaakatasoon niin pitkälle, että pää oli tason alapuolella, jalat reunaa vasten.

Virpiniemen seikkailupäivä la 15.8.2015

Kuva 4. Sanna menossa alas  

Virpiniemen seikkailupäivä la 15.8.2015
Virpiniemen seikkailupäivä la 15.8.2015

Kuva 5. Suvi lähdössä alas

Tämä siksi, että pää ei kolahtaisi tasoon, kun suorittaja päästää jalatkin irti ja jää köyden varaan roikkumaan. Kun sitten oli vihdoin pelkän köyden varassa, oli aika katsella maisemia ja hengähtää. Muutama metri laskeutumista meni hieman kädet täristen ja hieman peläten, mutta kun sitten oppi kunnolla luottamaan varusteisiin, niin loppumatka olikin pelkkää nautintoa ja ylpeyttä omasta rohkeudesta. Laskeutuminen itsessään oli todella helppoa. Toisella kädellä hallittiin koko ajan köyttä ja omaa vauhtia. Matkalla pystyi jarruttelemaan ja katselemaan maisemia tai sitten antaa lisää vauhtia itselleen.   

Virpiniemen seikkailupäivä la 15.8.2015

Virpiniemen seikkailupäivä la 15.8.2015

Kuva 6. Sitten mentiin

Virpiniemen seikkailupäivä la 15.8.2015

Kuva 7. Melkein maassa

Laskeutumisen jälkeen suuntasimme porukalla elämysradalle. Vaihtoehtoina olisi ollut jakaantua kahteen ryhmään ja mennä rasteja eri ryhmissä läpi. Päätimme kuitenkin pienen osallistujamäärän takia pysyä yhdessä ryhmässä. Ensimmäisenä elämysradalla oli edessä hyppy trapetsilla. Eli ensin täytyi kiivetä tolppaa pitkin ylös ja nousta puisen lautasen päälle seisomaan. Tämän lautasen päältä oli sitten tarkoitus hypätä trapetsiin roikkumaan. Suorittajalla oli valjaat ja kypärä päällä ja ohjaaja varmisti turvallista suorittamista köyden avulla. Kaikki osallistujat, lukuun ottamatta nuorimpia, olivat kyllin rohkeita kokeilemaan rastia. Osa onnistui hyppäämään trapetsiin, kun taas osa kiipesi tolppaan ja lopetti siihen. Hienoja suorituksia kaikki.

Virpiniemen seikkailupäivä la 15.8.2015
Virpiniemen seikkailupäivä la 15.8.2015

Virpiniemen seikkailupäivä la 15.8.2015

Kuva 8. Mallisuoritus

Trapetsin jälkeen suuntasimme pylväsportaille eli vanhan hirviön hampaille. Ideana tässä oli kiivetä tasaisesti nousevia tolppia pitkin ja päästyään viimeiselle tolpalle suorittajan tulisi hypätä alas. Tässäkin rastilla suorittajalla oli valjaat ja kypärä päällä ja ohjaaja varmisti turvallisen laskeutumisen köyden avulla. Kaikki eivät tätä rastia suorittaneet johtuen osittain ajan loppumisestakin. Ne jotka rastin suorittivat, suoriutuivat hienosti ja aplodien saattelemana hyppäsivät viimeisen tolpan päältä alas.

Virpiniemen seikkailupäivä la 15.8.2015

Kuva 9. Valmiina hyppäämään

Virpiniemen seikkailupäivä la 15.8.2015

Kuva 10. Kiipeilyä

Virpiniemen seikkailupäivä la 15.8.2015

Kuva 11. Hyppy tuntemattomaan

Jännittävän päivän jälkeen suuntasimme vielä porukalla laavulle, johon alumnit olivat järjestäneet evästä. Tarjolla oli makkaraa, voileipiä, kahvia, teetä ja pillimehua. Ruokailun yhteydessä oli mukava tutustua toisiimme ja kerrata päivän tapahtumia. Päivä oli kaiken kaikkiaan todella onnistunut ja kaikilla oli varmastikin hauskaa. Varmasti jokaisella oli kotiin vietävänä uusia kokemuksia ja ylpeys omasta suorituksestaan.  

Virpiniemen seikkailupäivä la 15.8.2015

Virpiniemen seikkailupäivä la 15.8.2015

Kuva 12. Eväitä ja makkaranpaistoa.

 Teksti ja kuvat: Suvi Holopainen

Alumnit SUPpi-koulussa

Kesä ja Oulun kauniit vesistöt houkuttelivat alumneja kokeilemaan uutta muotilajia suppailua. Seuraavassa alumniyhdistyksen hallituksen jäsen Sanna kertoo, miten SUP-koulu alumneilta sujui. Pääsivätkö kaikki läpi vai hyytyikö joku kesken matkan?

Alumnit SUPpi-koulussa

Tapahtuma aika oli 6.8.2015 klo 18.00-20.00. Osallistujia meitä oli paikalla 8kpl, mikä oli oikein sopiva osallistujamäärä tapahtumalle. SUP-koulunkäynti alkoi kuivaharjoittelulla torinrannan kupeessa, mistä siirryimme vuorotellen vesille perusteiden läpikäymisen jälkeen.

Alumnit SUPpi-koulussa

Alumnit SUPpi-koulussa

Vesille päästyämme etsimme tasapainoa aluksi polviseisonnassa.

Vähitellen nousimme seisomaan laudan päälle ja lähdimme soutamaan.

Tiellemme tuli myös pieni este ylitettäväksi. Toisin sanoen alitettavaksi.

Vastaan tuleva meloja varoitti meitä edessämmeolevasta kovasta virtauksesta, mikä johtui patosillan auki olemisesta.

Virtauskohdassa sai meloa oikein olan takaa!

Kaikki selvisivät kuitenkin sinnikkäästi virtauskohdan läpi melomisesta. Hyvä me! 

Alumnit SUPpi-koulussa

Kaikki SUPpi-koululaiset läpäisivät koulun mallikkaasti! Harmaan tihkusateinen kelikään ei menoa haitannut. SUPpailu oli lajina oikein mukava. Tehoja pystyi säätämään itse näppärästi. Laji sopii leppoisaksi sunnuntai ”ajeluksi”, tai tehokkaaksi kokovartalotreeniksi riippuen omasta melomistyylistä.

Teksti ja kuvat: Sanna Hirvaskari

Klara vappen – eller inte

Vappu, tuo opiskelijajuhlista jaloin, vaativin, pisin ja raskain, on tapahtumista kenties se, jota valmistumisen jälkeen jää eniten ikävöimään. Ikävään on toki kehitetty mitä mainioin ratkaisu – se, että alumnit pitävät rastia Vappurallyssa (kyllä, sen nimi on tämä ikuisesti) ja pääsevät siten nauttimaan vapun tunnelmasta vielä ekstravuosina.

Alumnien rastilla noudatettiin tänä vuonna varsin voimakkaasti perinteitä. Se oli Lyötynpuistossa kuten viime vuonna ja se sisälsi saman tehtävän kuin viime vuonna. Siis esineiden sokkona tunnistamisen. Odotushuoneena rastissa oli tietovisa kuten aiempinakin vuosina.
 
Rastin suoritti 150 ilmoittautuneesta joukkueesta lähes sata. Rastilla kävi melkoinen ryysis, mutta onneksi rastivahdit olivat varautuneet erottumaan joukosta alumnipaidoilla ja vilkkuvilla pupunkorvilla. Yhdet korvat muuten menetettiin Laanaojan kautta merelle, mutta onneksi tähän oli varauduttu parilla ekstraparilla. Sää suosi rasteiluja ja opiskelijoiden lahjonta oli ensiluokkaista, eikä rastinpito olisi juuri voinut mennä paremmin.
Klara vappen - eller inte
Klara vappen - eller inte

Rasteilun jälkeen alumnijoukko siirtyi nauttimaan paikallisen kebab-pitserian antimista ja jatkoi siitä kesäteatterille reivaamaan. Kesäteatterilla oli valtava tungos ja meno, jopa kenties allekirjoittaneen kuuden opiskelijavapun paras. Alumnit tunnisti tietysti välkkyvistä pupunkorvista.

Ja eihän se vappu alumnien osalta tietenkään yhteen päivään jäänyt. Edustusta löytyi myös Tynskän työnnöstä ja Otowapusta. Ja kävipä siinä sitte lopulta niinkin, että vappupäivänä pari pitkittyneestä vapusta kärsinyttä alumnia päätyi vappusiman etsinnässään aina Umpitunneliin ja Ruotsin puolelle, mutta se onkin sitten jo toinen tarina.

Klara vappen - eller inte

Klara vappen - eller inte

Teksti: Daniel Wallenius

Alumnit seinän ja hellan välissä

 

Tänä keväänä alumnit ovat aktivoituneet muun muassa seinäkiipeilyn ja ruuanlaiton saralla. Yhdistyksemme järjesti huhtikuussa kaksi kokkausiltaa sekä seinäkiipeilytapahtuman, joissa jäsenemme pääsivät näyttämään taitojaan ja oppimaan uutta. Hallituksemme jäsenet Niina ja Henna kertovat tarkemmin, mitä kokkausillan ja seinäkiipeilyn aikana oikein tapahtui:

 

Master Chef Alumni – kurssi

Alumniyhdistys päätti viimein toteuttaa toivotun kokkikurssin. Master Chef Alumni -illat järjestettiin kahdessa ryhmässä siten, että yhden illan aikana toteutettiin kokonainen menu alkuruoasta pääruoan kautta jälkiruokaan, asiaankuuluvine viineineen, totta kai.

Kokkausillat järjestettiin Sodexon keittiötiloissa Professorintiellä. Pääsimme touhuamaan suurtalouskeittiöön oikeiden keittiömestarien opastuksella. Menu koostui alkuruoasta eli sipulikeitosta maalaisleivällä gratinoituna ja pääruoaksi valmistimme savuporolla täytettyä porsaan ulkofilerullaa kahdella kastikkeella linnanperunoiden ja hunajapaahdettujen juuresten kera. Jälkiruoaksi teimme mutakakkua karpalo-Koskenkorvalla maustetulla kermavaahdolla. Mausteita kiiteltiin erityisesti juuri mutakakun kohdalla.

 

Alumnit seinän ja hellan välissä

 

Alumnit seinän ja hellan välissä

Ruoanlaittotaitoa ei juuri tarvittu, sillä keittiömestarimme opastivat tarvittaessa kädestä tai kauhasta pitäen. Ainakin allekirjoittanutta hieman jännitti pilkkoa sipulia kömpelöllä tavalla, mutta onneksi ruokalajit oli valittu niin, että hieman aloittelevampikin kokki pääsi alkuun ja sai ruokalajinsa kunnialla valmiiksi. Kylläpä muuten ihan tavallinen sipulikeitto voi tuoksua hyvältä! Kastikkeiden valmistuessa ja keiton sakeutuessa saimme kuulla niksin ja vinkin jos toisenkin onnistuneen aterian väsäämisessä.

Jokaisen ruokalajin välillä saimme istahtaa valmiiksi katettuun pöytään ja nauttia itse tekemämme ruoan pöytään tarjoiltuna. Aika luksusta! Vatsat tulivat varmasti täyteen ja erityisen hyvä mieli jäi siitä, että onnistuimme ihan itse ruoan valmistuksessa. Reseptit saimme tietysti mukaamme, ja nuo hienot kokinhatut myös.

Alumnit seinän ja hellan välissä
Alumnit seinän ja hellan välissä

Iso kiitos Alumneilta Sodexon henkilökunnalle!

Teksti: Niina Lundbom

 

Seinäkiipeily Oulun kiipeilykeskuksessa

Huhtikuun puolessa välissä kuusi rohkeaa alumnia otti osaa alumnien järjestämään kiipeilyyn jo viime vuonna hyväksi todetussa Oulun kiipeilykeskuksessa. Ohjattu tunti aloitettiin oikeankokoisten kenkien valinnalla, jotka kiipeilyssä saavat varpaista puristaa kiipeilytuntuman parantamiseksi.

Kiipeilykeskuksen kiipeilytilat koostuvat kolmesta eri kokonaisuudesta: boulderointihallista, automaattivarmisteisesta seinästä sekä köysikiipeilyhallista. Pääsimme kokeilemaan kaikkia näitä aloittaen boulderoinnista. Aluksi tuntui jännittävältä kiipeillä seinillä ilman minkäänlaisia valjaita, mutta onneksi alla on pehmeät patjat, eikä kiipeämään edes pääse muutamaa metriä korkeammalle. Boulderoinnin jälkeen siirryimme automaattivarmisteiselle seinälle, jota ennen meidät opastettiin pukemaan valjaat päälle. Automaattivarmisteisella seinällä varmasti jännittävimpiä hetkiä oli alas laskeutuminen, jolloin piti uskaltaa heittäytyä automaattivarmisteisen vaijerin varaan. Mitä, jos se olisikin epäkunnossa…? Hengissä kuitenkin selvittiin ja viimeiseksi siirryimme köysikiipeilyhalliin. Siellä pääsimme kiipeämään ohjaajamme varmistama. Kaikilla seinillä kiipeilyyn haastetta toivat eri vaikeusasteiset reitit, jotka on merkitty erivärisin ottein. Me kaikki olimme aloittelijoita, joten tyydyimme kiipeilemään niitä helpoimpia reittejä tai ylipäänsä pyrkimään ylös kulkematta mitään tiettyä reittiä.

Alumnit seinän ja hellan välissä

 

Alumnit seinän ja hellan välissä

Ennen kotiinlähtöä nautimme yhdessä vielä sämpyläkahvit jutustelun ja kokemusten vaihtamisen lomassa. Ohjaajamme kertoi meille myös talon historiasta sekä kiipeilyharrastusmahdollisuuksista. Kaikki vakuuttivat, että kivaa oli ollut ja jonkinlaisia itsensä voittamisia korkeuksissa kiipeilemisessä tuli varmasti tehtyä.

Kiitokset Oulun kiipeilykeskukselle sekä kaikille osallistuneille mukavasta illasta!  

Teksti: Henna Ojalehto

Vuoden alumnin kuulumisia ja ajatuksia

Seuraavan tekstin on kirjoittanut Vuoden alumni 2014 Mikko Sortti:

 

Vuoden alumnin kuulumisia ja ajatuksia

Vuotta 2015 on eletty vasta reilu puolitoista kuukautta, ja tuntuu että vastahan tuo oli syksy eikä vuoden vaihtumisestakaan nyt montaa viikkoa voi olla aikaa, eihän? Vauhtia tänä vuonna on siis riittänyt ja niinhän se on, että aika kuluu nopeasti kun on kivaa.

Mielen virkeänä ja kalenterin täynnä on tänä vuonna pitänyt normaalit työkiireet, niin päivätöissä kuin myös päivätöiden ulkopuolella, sekä harrastukset ja tulevaisuuden suunnittelu.

Tulevaisuuden suunnittelu tuntuukin olevan tämän hetken trendi joka puolella niin yrityselämässä, koulutuspoliittisessa maisemassa kuin myös ihmisten henkilökohtaisessa elämässä. Jos yleisin peruskysymys työhaastattelussa joskus oli ”Missä näet itsesi 5 vuoden päästä?”, kysyvät nyt varmasti yritykset ja yritysjohtajat samaa kysymystä itseltään. Oulun alue on suurten muutosten kourissa, eikä nämä missään nimessä koske pelkästään ICT-alaa, kuten huomattiin Stockmannin tuoreimmasta uutisesta.

Maallikon näkökulmasta on vaikea alkaa edes kuvittelemaan muutoksia, mitä Oamk on käynyt viimeisen parin vuoden aikana. Yhtiöityminen, yt-neuvottelut, toimintojen uudelleen organisointi. Nyt väläytetään ja herätetään keskustelua yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen yhdistämisestä. On selvää, että moni taho miettii korkeakouluopetuksen suuntaa ja lausetta ”missä näet korkeakouluopetuksen olevan 5 vuoden päässä?”.

Itse olen pohtinut omaa jatkokouluttautumistani, johon intoa ja halua ainakin olisi. Olen muutamana vuonna opiskellut Oulun yliopistossa tietojenkäsittelyn maisteriohjelmaa, mutta huomannut sen olevan itselleni ylitsepääsemättömän hankalaa ja raskasta päivätöiden ohessa, vaikka kurssit ja aiheet mainioita ovatkin.

Siksi Oamkin monimuoto-opiskeluna järjestämä yamk koulutus on hyvinkin houkutteleva vaihtoehto. Positiivisia kokemuksia on ennestään Oamkin järjestämistä täydennyskoulutuksista, jotka ovat suunniteltu suoritettavan töiden ohessa. Mielestäni se on aivan selvä Oamkin valttikortti verrattuna Oulun yliopistoon.

Siksi onkin harmi, että Oamkin ylemmän korkeakoulututkintojen tarjonta jättää toivomisen varaa. Tässä kohti taas voiton vie Oulun yliopisto, joka tarjoaa syventävää ylempää korkeakoulututkintoa melkeinpä jokaiselle koulutusalalle mitä äkkiä tulee mieleen.

Painotan edelleen, että näkemykseni pohjautuvat omiin kokemuksiini ja ovat maallikon näkökulmasta katsottu. Mutta itse näkisin suuren mahdollisuuden Oamkin ja Oulun yliopiston väliselle yhteistyölle (ei siis yhdistymiselle) ylemmän korkeakoulututkinnon tarjoamisessa ja tarjonnan parantamisessa, niin opetussuunnitelmallisesti kuin myös taloudellisestikin ajateltuna. Täten myös opiskelijalle tarjoutuisi paremmat mahdollisuudet opiskella siten ja silloin kun opiskelijalle se parhaiten sopii sekä sellaisia syventäviä kursseja mitkä kuuluvat laadukkaaseen ylemmän korkeakoulun opintoihin. Koska rahoitus ja resurssit ovat näinä aikoina tiukoilla kaikilla opinahjoilla, voidaan sanoa että olemme kaikki samassa veneessä. Eikö olisi mukavampaa äyskäröidä sitä vettä veneestä pois yhdessä, kuin antaa sen upota yhteiseen hautaan?

Kärjistetystä vertauskuvasta huolimatta, haluan ajatella ”asioilla on tapana järjestyä, jos ei hyvin, niin erinomaisesti!”. Talvi on nyt parhaimmillaan, nauttikaa talvilajeista, kevätauringosta ja läheisistänne. Kevät ja kesä lähestyvät ja päivät pitenevät. Näissä tunnelmissa ei voi kuin ajatella positiivisesti, alkaa suunnittelemaan hakupapereita ja toivottaa kaikille voimia ja tsemppiä lopputalveen!

 

Jaksuhaleja toivottaen,

Mikko Sortti

Alumnit tukemassa alakohtaista alumnitoimintaa

Monenmoista ja monenlaista tapahtumaa ovat opiskelijat ja valmistuneet järjestäneet kerätäkseen porukkaa kasaan ja oppiakseen uutta sekä päästäkseen tapaamaan tuttuja ja viettämään mukavaa aikaa. Tässä lyhyet kuvaukset muutamista viime vuoden tapahtumista, joita Oamkin Alumnit pääsivät avustamaan:

 

Ensihoitajat kokoontuivat Oulun ammattikorkeakoulussa

 

Oulun ammattikorkeakoulussa (Oamk) on järjestetty ensihoitaja (AMK) -koulutusta vuodesta 1999 alkaen. 15-vuotisen koulutustaipaleen kunniaksi Oamkin sosiaali- ja terveysalan yksikössä järjestetettiin 7.11.2014 kurssitapaaminen, johon kutsuttiin kaikki Oamkissa ensihoitaja (AMK) -tutkintoa opiskelleet henkilöt.

Tilaisuus alkoi ”vanhalla tutulla” koulullamme Oulun Kiviharjuntiellä. Ilta jatkui buffet-ruokailun ja vapaan illanvieton merkeissä Oulun keskustassa (kuva). Tilaisuus onnistui loistavasti ja palaute oli pääasiassa positiivista. Tapahtumaa sponsoroivat useat eri yritykset ja yhteisöt – ilman heidän tukeaan ei tapahtuma olisi sujunut niin joustavasti.

Vaikka jotkut asiat ovat viidessätoista vuodessa muuttuneet, yksi asia ei muutu: ensihoitajien ryhmähenki!
Lue koko teksti osoitteesta: http://www.ensihoidontiedotus.fi/index.php/286-oulun-ensihoitajat-kokoontuivat
Teksti: Jaakko Linna Kuva: Jenna Peteri

 

FTK0 pikkujoulut ja jälleennäkeminen Haraldissa

 

              

 

Vuonna 2010 fysioterapian opinnot aloittanut ryhmä vietti pikkujouluja ja samalla jälleennäkemisiä 21. marraskuuta. Ravintola Haraldin antimista nautti iso osa ryhmäläisistä, suurin osa jo valmistuneita fysioterapeutteja ja loput aivan valmistumisen kynnyksellä olevia opiskelijoita. Illan aikana vaihdeltiin kuulumisia ja kerrottiin, mitä elämä pitää tällä hetkellä sisällään. Osa valmistuneista on siirtynyt jatko-opintojen pariin, mutta suurin osa tekee työtä fysioterapeuttina. Ilta oli onnistunut ja opiskeluvuosien aikana läheisiksi tulleiden opiskelukavereiden kesken ei näkynyt turhaa ujostelua, vaan ravintolassa raikui nauru ja kaikkien kasvoja koristi hymy. FTK0 kiittää Alumniyhdistystä saamastaan tuesta tapahtumaan.

 

Oamkin ja Oulun yliopiston kirjasto-opiskelijoiden illanvietto

 

 

Oamkin kirjasto- ja tietopalvelualan ja Oulun yliopiston informaatiotutkimuksen opiskelijat kokoontuivat yhteiseen illanviettoon Rakennusmestareiden saunalle 13.12.2014. Tapahtuman järjestäminen koettiin tarpeelliseksi, koska saman alan opinnoista huolimatta yhteisiä tapahtumia yliopiston ja ammattikorkeakoulun opiskelijoilla ei ole viime aikoina ollut. Tapahtuman tarkoituksena olikin luoda yhteistyötä koulujen välille ja tutustua saman alan ihmisiin rennoissa merkeissä. Innokkaita opiskelijoita ja alumneja ei juuri tarvinnut paikalle houkutella, sillä tapahtumaan varatut 40 paikkaa täyttyivät nopeasti. 

Illan ohjelmaan kuului hyvän ruuan ja juoman lisäksi tutustumista sitsikulttuuriin. Koulutukseen ja alumnitoimintaan liittyvien puheenvuorojen välissä tutustuttiin toisiin opiskelijoihin maljan nostojen ja sitsilaulujen myötä. Loppuilta kului rattoisasti vapaan seurustelun ja saunomisen merkeissä. Toivottavasti koulujen väliselle yhteistyölle saadaan jatkoa tulevaisuudessakin!

Teksti: Marisa Ylisuutari Kuva: Olli Salmi

 

Sponsorointia järjestämällenne tapahtumalle?

 

Onko teillä suunnitteella luokkakavereiden kanssa illanvietto tai oletteko järjestämässä koulutusohjelmanne osalta isompaa tapahtumaa, johon tarvitsisitte rahallista avustusta? Alumnit voivat olla mukana tukemassa tapahtumaa rahallisella korvauksella. Jätä vapaamuotoinen hakemus avustustarpeesta osoitteeseen alumni@oamk.fi. Hakemuksen tulee sisältää arvioitu henkilömäärä, päivämäärä, aika, sisältö ja kenelle järjestetään sekä perusteluja siitä, miten tapahtuma liittyy työelämään, valmistumiseen tai alumniuteen.  Hakemukset käsitellään tulevassa hallituksen kokouksessa ja päätös ilmoitetaan tapahtuman järjestäjälle.  Mahdolliset avustukset maksetaan tapahtuman jälkeen osallistujamäärän mukaan.

Tapahtumaan toivotaan mukaan opiskelijoita, henkilökuntaa ja/tai alumneja. Tapahtuman jälkeen toivomme järjestäjiltä lyhyttä selostusta kuvien kera, että miten tilaisuus sujui. Kuvat ja tekstit julkaistaan täällä Oamkin Alumnien blogissa.


Mukavin terveisin,

Oamkin Alumnit ry hallitus

Oamk Alumni Night with International Students

Oamk Alumni had their first alumni event with international students and I had a great opportunity to take a part in it. It was Thursday evening November 6 in Business Kitchen. All I had to do was to sign in online in advance to secure a place for the event.

We had four guests from different home backgrounds and they all shared their journeys after graduating from OUAS. Coming from a different national background myself, it was very easy to relate and I learnt a lot from the advices they had for international students.

Each guest speaker came from different national as well as educational background so the topics were diverse and suited for students from different degree programmes.

 

The first guest speaker Toni Hämeenniemi now working at Piimega gave the students an insight into how he got himself a job through a summer training placement. At the end of the talk he also offered an opportunity to apply for the summer training placements. We also had Aterm Daniliant, a serial entrepreneur. As an entrepreneur himself he taught us to go after things we are passionate for instead of relying everything on schools. Binay Guragain who is working at Siili Solutions told us how his first professional job interview went and how he successfully got a job after that. He said learn everything from school but find something you like and go for learning that specific area in depth and finally Keith an entrepreneur at his own company Keken Verhoilu shared his story after moving to Finland. After each talk students had lots of questions during the Q & A session. I myself also had lots of questions to ask. I had always wondered what to expect after graduating when a student does not speak fluent Finnish. The answer was to go for an international company where English is the official working language or be good at something that Finnish skills is not required.

The talk was ended with great food from a newly opened Nepalese Restaurant ‘Sauraha’. We had more than enough to eat for a dinner so we were lucky enough to take some food home.


I could not thank enough Oamk Alumni for organising such an inspiring and great event as this where it was open for international students. We are definitely looking forward to more events to come in the future.

 

Jin Lee

Student of Business and IT degree programme

Opiskelijat matkalla Tradenologiaan

Tradenomiopiskelijoiden reissu Tradenologia-tapahtumaan Turkuun starttasi Teuvo Pakkalan kadun kampuksen edestä torstaiaamuna 6. marraskuuta kello 7.15. Mukana oli 41 opiskelijaa, joista suuri osa oli ensimmäisen vuoden opiskelijoita. Aikaisesta herätyksestä huolimatta bussi huokui intoa startatessa tien päälle. Kaikki tiesivät, että seuraavat kaksi seuraavaa päivää tulevat olemaan täynnä mukavaa ohjelmaa ja unohtumattomia muistoja.

Tradenologia on vuosittain järjestettävä, Suomen tradenomiopiskelijat yhteen tuova tapahtuma, jonka järjestäjäkaupunki vaihtuu vuosittain. Tänä vuonna vetovastuu oli Turun tradenomiopiskelijayhdistys Trade ry:llä. OAMKn alumnit olivat mukana sponsoroimassa Oulun Tradenomiopiskelijayhdistys Ultra ry:n matkaa.

 

Opiskelijat matkalla Tradenologiaan

Osa opiskelijoista vielä keräsi voimia päivään ensimmäiset tunnit reissusta.

Ensimmäinen pysähdys reissulle oli Hirvaskankaan ABC:llä. Hirvaskankaalta lähdettäessä aamu-unisimmatkaan eivät malttaneet enää nukkua. Ultran toimijat pitivät aivoriihtä, millaisia tapahtumia opiskelijat toivoisivat alumnien pitävän opiskelijoille. Rennot illanvietot ja työelämälähtöiset opiskelijoihin asioihin liittyvät seminaarit sekä uratarinat olivat toivottuja. Lähes puolelle opiskelijoista alumnien toiminta oli jollain tavalla tuttua, oli nähty tapahtumakutsuja Oivassa tai törmätty vapun aikaan Wappurallyssa.

Opiskelijat matkalla Tradenologiaan

Ultran Aleksi kertomassa alumnien toiminnasta.

Lähes yhdeksäntuntinen bussikyyti päättyi neljän maissa iltapäivällä Turun kauppatorille, jonka läheisyydessä hotellit sijaitsivat. Ensimmäisen päivän ohjelmassa oli asettautua hotelleihin, hakea seuraavaan päivään tarvittavat rastisuunnistusvälineet ja tavata muiden kaupunkien opiskelijoita. Ilta päättyi Nightclub Börsissä järjestettäviin iltabileisiin, jossa esiintyjänä toimi Spekti.

Toinen päivä käynnistyi virallisesti kello 12, kun rastisuunnistus alkoi. Rastit sijaitsivat ympäri Turun keskustaa anniskeluravintoloissa. Ulkopuolisilla riitti ihmeteltävää, kun noin yhdeksänsataapäinen teemaltaan avaruusasuihin pukeutunut opiskelijajoukko vaelsi kaduilla.  

Kuvassa Men In Black –teeman mukaan pukeutuneet Aleksi Rankka, Ville Komulainen ja Miia Pieniniemi.

 Illalla selvisi rastisuunnistuksen voitto, joka meni tänä vuonna Kuopioon. Saipa Oulukin erityismaininnan rastien suorittamisesta. Lauantaina hotellien luovuttaminen oli puolen päivän maissa, josta lähti matka takaisin Ouluun. Matka meni kerratessa muutaman päivän tapahtumia ja suunnitellessa jo uusia seikkailuja.

 

Ville Komulainen

Puheenjohtaja

Oulun Tradenomiopiskelijayhdistys ULTRA ry