Etätyötä jalostussuunnittelijana

Suoritin toisen harjoitteluni jalostustehtävissä HH Embryo Oy:llä, joka on yksityinen genetiikkapalveluiden yritys ja mm. Altan sonnien maahantuoja. Harjoitteluni sijoittui pitkälle aikavälille maaliskuulta 2023 – joulukuuhun 2023 saakka, sillä tein harjoittelua navettatyön ohella. Molemmat työnkuvat kulkivat mukavasti käsi kädessä ja pääsin hyödyntämään osaamistani molemmin puolin.

 

Joustavaa työntekoa upeiden eläinten ja asiakkaiden kanssa

Työtehtäviini kuului lypsykarjan jalostussuunnitelmien teko yrityksen asiakastiloille. Pääsin tutustumaan ja työskentelemään mielenkiintoisten maatilojen ja ihmisten kanssa. Toimin ikään kuin alue-edustajan oikeana kätenä. Harjoittelussa perehdyin yrityksen maahantuomien sonnien ominaisuuksiin, niiden jälkeläisarvosteluihin sekä opettelin käyttämään jalostussuunnitteluohjelmaa ja sain oppia myös paljon muita tärkeitä IT-taitoja.

Tein harjoittelua pitkälti itsenäisesti kotikonttorilla. Apu oli aina puhelinsoiton taikka sähköpostin päässä, jos ongelmatilanteita ilmaantui. Jalostussuunnitelmien teko oli aikataulullisesti joustavaa, joinakin iltoina saatoin tehdä yhden suunnitelman, toisena päivänä taas vaikka kokonaisen työpäivän. Työtahti riippuu alue-edustajan tahdista, joinakin viikkoina hän käy päivittäin useammalla tilalla, toisinaan on hiljaisempia viikkoja. Yrityksen asiakassuhteet perustuvat avoimeen yhteistyöhön ja luottamukseen, joten on tärkeää, että valmis jalostussuunnitelma on tilalla käytettävissä mahdollisimman pian alue-edustajan käynnin jälkeen.

Valmis suunnitelma lähdössä tilalle. Uusia sonneja!

Valmis suunnitelma lähdössä tilalle. Uusia sonneja!

 

Liikkuva kotikonttori

Tarpeen vaatiessa kotikonttorini siirtyi mukanani esimerkiksi kesämökille tai reissun päälle. Olisin päässyt mukaan HH Embryon järjestämille SPA-päiville huhtikuussa 2023, mutta harmikseni sairastuin vatsatautiin juuri ennen tätä Punkaharjun matkaa. SPA-päivillä oli tarjolla todella mielenkiintoisia puheenvuoroja ja kansainvälisiä huippuosaajia, toivotaan että pääsisin sinne vielä joskus! Onnekseni saimme järjestymään koulutuspäivän Seinäjoelle kesäkuussa, jolloin pääsin kasvotusten tapaamaan yrityksen myyjiä ja edustajia. Päivä oli todella mukava, paljon hyviä keskusteluita ja ideointia.

Junassa matkalla Seinäjoelle

Rakennearvosteluita ja Excelin pyöritystä

Yhdistelin navettatyötä ja jalostussuunnittelua, ja pääsin opettelemaan alue-edustajan kanssa myös rakennearvosteluiden tekemistä. Tilan eläintiedot ja rakennetiedot siirrettiin Exceliin, jonka kautta työstäen ne voitiin siirtää jalostussuunnitteluohjelmaan, jossa se varsinainen suunnitelma valmistui. Eläintiedot päivitetään kerran vuodessa, jolloin nuoret hiehot saavat myös sonnisuositukset. Alue-edustajat tekevät rakennearvosteluita aina tilakäynnin yhteydessä. Harjoittelussa oppi erittäin paljon Excelin käyttöä!

Tyylikäs, poikimaton hieho, jolla isänä AltaMaui

Saija Konola MAA20KM

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *