Tunnelmia Preludin järjestämisen jälkeen

Opiskelijoiden syyslukukausi alkoi aiempien vuosien tapaan koulutusalajärjestöjen järjestämillä aloittavien ja jatkavien bileillä. Näiden juhlien joukossa olivat myös OSAKOn Tour d’Oulu ja Preludi. Preludi on vuoden suurin OSAKOn järkestämä tapahtuma, sillä Preludi järjestetään yhdessä Oulun ammattikorkeakoulun lukuvuoden avajaisten kanssa Ouluhallissa. Myös kaksi aiempaa Preludia järjestettiin samalla kaavalla yhteistyössä Oulun ammattikorkeakoulun kanssa.

Tammikuussa, kun kahden aiemman vuoden tapahtumavastaava Valtteri aloitti perehdytykseni, mieleeni istutettiin tärkeä ajatus – aloita järjestelemään tapahtumaa mahdollisimman ajoissa.  Tämän neuvon myötä syyskuussa järjestettävä Preludi synnytti jo alkuvuodesta jännitystä ja pieniä paineita. Paineita kasvatti entisestään ajatus siitä, että olin ensimmäinen jatkaja Valtterin roolissa uudistettua tapahtumaa järjestäessä. Uutena hallituksena emme kuitenkaan huomanneet ottaa aikaa Preludin suunnittelulle ennen Talvirieha-laskiaistapahtumaa, joten helmi-maaliskuun taitteessa saimme sovittua syyskuisen perjantain tapahtumapäiväksi. Päivän tuli kuitenkin sopia Oamkille ja Ouluhallin varauskalenteriin, ja  tästä syystä tapahtuma aikaistettiin yhdellä päivällä torstaille.

Alkukeväällä jatkunut Preludin suunnittelu hidastui, kun OSAKOn Wappu-tapahtuman järjestely alkoi vaatia paljon aikaa meiltä ja muilta järjestöiltä. Näihin aikoihin aloimme myös tavata henkilöitä, jotka vastasivat lukuvuoden avajaisista Oamkin puolelta. Tapaamiset rytmittivät tapahtumapäivän suunnittelua ja sen osien toteutusta, kuten messualueen, eli Oamk-kylän järjestämistä. Pian ensimmäisten tapaamisten jälkeen aloitimme silloisen kulttuurisihteeri Vallon ja pääsihteeri Korhosen kanssa mainosmyynnin Oamk-kylään, sekä saimme hallituksen kesken sovittua Preludin artistit ja jaoimme loput tapahtumaa koskevaa työt.

Preludin suuruisen tapahtuman järjestäminen oli meille kaikille uutta ja ihmeellistä, sillä tuhansia ihmisiä yhteen tuovat tapahtumat ovat melko harvinaisia. Yhdessä tehden ja pohtien saimme kuitenkin aikaan mahtavan juhlan, josta pääsi nauttimaan suuri määrä ihmisiä. Koko kuusihenkinen hallitus ja kolme työntekijäämme tekivät kovasti töitä tapahtuman eteen niin ennen tapahtumaa kuin tapahtumapäivänä, ja se totisesti kannatti. Suuret kiitokset ansaitsee myös koko Oamkin väki – ilman heidän panostaan juhlasta ei olisi saatu yhtä upeaa. Yhteistyöllä saa aikaan parhaat tulokset ja yhteistyössä on todellakin voimaa!

Lopuksi haluamme kiittää kaikkia tapahtumaan osallistuneita ja toivomme, että piditte juhlista Preludi tulee taas ensi vuonna – ole siis valmis!

Juho Hirvelä, OSAKOn hallituksen jäsen
Essi Lassila, OSAKOn hallituksen puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *