Huom! Oamkin blogi poistuu käytöstä
Osana verkkoympäristön uudistustyötä blogisivusto poistuu käytöstä 30.6.2024. Blogien kirjoittajat vastaavat omien tekstien talteenottamisesta ja arkistoimisesta. Ajankohtaisten blogien julkaisemista kannattaa tarjota Oamk Journalille. Blogi on saatavilla lukutilassa sisäverkosta 31.12.2024 saakka.

Bone

Kirjailija: Jeff Smith

Kustantaja: Cartoon Books, 1332 s.

Bone

Bone on alunperin 1991-2004 julkaistu sarjakuvasarja, joka on koottu yksiin kansiin luoden yhden rakastetuimmista sarjakuvaromaaneista. Suomessa Luupäät nimellä tunnetussa fantasia tarinassa seurataan kolmea serkusta, jotka on karkoitettu luumäeltä. Sympaattinen Leppo (Fone Bone), ahne Tahvo (Phoney Bone) ja hömelö Auvo (Smiley Bone) eksyvät maagiseen laaksoon, jossa vuorilla asuvat rottaolennot odottavat sopivaa hetkeä vallatakseen laakson takaisin itselleen. Jostain lukijalle ja luuserkuksille selittämättömästä syystä, rottaolennot ja heidän johtajansa palavat halusta saada Tahvon siepattua.

Tarina suorastaan pursuaa rakastettavia hahmoja, mieltä lämmittävää huumoria, hurjia juonenkäänteitä sekä traagisia menetyksiä. Smithin kynänjälki saa hahmot eläviksi, jolloin yli 1300 sivuinen teos etenee useammin kuvilla kuin sanoilla. Luupäiden hauska maailma ja lupsakkaan näköiset hahmot luovat illuusion onnellisesta sadusta, en usko että kukaan voi aloittaa tätä kirjaa yllättymättä mitä kaikkea kansien välissä ehtii tapahtua.

-Kim R.  KIR16SP

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *