Natascha Kampusch – 3096 päivää

”Vasta nyt tunnen itseni tarpeeksi vahvaksi kertoakseni koko tarinan.”

2.3.1998 Natascha Kampusch on kymmenenvuotias, kun hänet siepataan matkalla kouluun. Natascha onnistuu pakenemaan sieppaajaltaan 23.8.2006. Kirjassa hän kertoo itse, mitä noiden kahdeksan vuoden aikana tapahtuu. Kirjassa käsitellään sieppausta, vankeusaikaa, Nataschan suhdetta sieppaajaansa ja sitä, miten hän selvisi kahdeksan vuoden kidutuksesta. Vapauduttuaan sieppaajastaan Nataschaa kuitenkin odottaa uusi painajainen, kun media hyökkää hänen kimppuunsa.

Natascha on sanonut haastatteluissa kirjoittaneensa kirjan siksi, että se auttoi häntä ottamaan etäisyyttä menneisyyteensä. Tärkein syy on kuitenkin se, että hän haluaa kirjan avulla oikaista ihmisten käsityksiä hänestä. Kirja sopii niille, jotka eivät karta rankkojakaan asioita lukiessaan ja ovat kiinnostuneita elämäkerroista. Kirjan lukeminen aiheuttaa melkoista tunteiden vuoristorataa; sääliä, inhoa ja raivoa.

Nataschan tarinasta on tehty myös elokuva 3096 päivää (2013)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *