Marja Luukkonen: Aarnilinnun tytär

Valtteri on yksinäinen, koska vanhemmat ovat töittensä vuoksi paljon pois kotoa. Äiti matkustaa ympäri maailmaa tutkimassa lentokoneiden energiankulutusta ja isä kasvattaa sivistyneitä sikoja. Valtterilla ei ole sisaruksia, mutta fiksut kodinkoneet pitävät huolen, että läksyt tulee tehtyä, lämmintä ruokaa syötyä ja pyykit pestyä.

Valtteri asuu vanhassa kerrostalossa, jonka asukkaat ovat toinen toistaan erikoisempia. Talonmiehellä on lehmä pesutuvassa, Kutvosilla on salainen perunamaa ja vanhalla neiti Salmellakin on jokin salaisuus. Neiti tuntuu tietävän paljonkin talossa ennen asuneesta rikkaasta miehestä ja tämän kauniista vaimosta Katariinasta.

Yhtäkkiä alkaa tapahtua entistä kummempia asioita. Läheisen joen rannalle ilmestyy salaperäistä venekansaa, joka tuntuu tulevan suoraan menneisyydestä. Jostakin ilmestyy Anni-kyyhkynen, jolla on suunnistusongelmia. Kesken kaiken isäkin kotiutuu, mutta tuo mukanaan yllätysvieraan, joka on ihastunut servietteihin. Ja kuka on tämä lastenkodista karannut Noora, josta jokainen kodinkone tuntuu heti pitävän?

Valtteri päätyy piilottamaan Nooran kotiinsa ja tarjoaa majapaikkaa myös Annille. Mutta mikä yhteys Nooralla on venekansaan ja miksi joka puolelle alkaa ilmestyä lintuja? Pian Valtteri huomaa olevansa keskellä jännittäviä tapahtumia, joissa mennyt ja nykyinen kohtaavat.

Aarnilinnun tytär on raikas sekoitus fantasiaa, uutta teknologiaa ja arkea. Vuonna 2001 julkaistussa saturomaanissa eletään tulevaisuutta, jossa kodinkoneet ovat fiksuja ja avuliaita: ne toimivat itsenäisesti ja kommunikoivat puhumalla.

Virva H. KIR16SP

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *