Coursera – palvelu

Oamk on hankkinut Coursera for Campus –palvelun opiskelijoiden käyttöön. Palvelua on pilotoitu marraskuusta 2022 lähtien eritoten tietojenkäsittelyn koulutuksessa ja tarkoituksena on, että sitä voitaisiin hyödyntää myös muissa koulutuksissa. Palvelun avulla voit opiskella Courserassa sertifiointeihin liittyviä koulutuksia, ohjattuja projekteja ja muita ilmaisia ​​opintojaksoja seuraavasti: 

  • Sertifioinnit (Professional Certificates), 26 kpl + 5 uutta tulossa pian 
  • Ohjatut projektit, n. 700 kpl 
  • Ilmaiset opintojaksot, n. 2 600 yksikköä 

Palvelun tarkoituksena on antaa opiskelijoille vaihtoehtoja opintoihin, edistää urasuunnittelua ja parantaa työllistymismahdollisuuksia arvostettujen organisaatioiden myöntämien sertifikaattien myötä.  

Courseran kurssit sisällytetään vapaasti valittaviin opintoihin ja joissain tapauksissa niitä voidaan sisällyttää myös ammattiopintoihin. Suositeltavaa on tehdä kokonainen kurssipaketti ja sertifiointi. Pepissä tehdään HOT-hakemus, johon tulee liittää kuva kurssista ja sertifikaatti. Ammattiopintoihin sisällytettävien kurssien ja todistusten tulee tukea opiskelijan urasuunnitelmaa. Kun aloittaa opiskelun Courserassa, tulisi esimerkiksi opettajatuutorin kanssa miettiä opintojen asemoituminen omassa HOPSissa.

 

Sertifikaatit 

Sertifikaatit osoittavat pätevyyden ja kertovat aihealueen ammattilaistason hallinnasta. Työelämässä sertifikaatteja arvostetaan, vaikka tulee aina muistaa, että jatkuva oppiminen ja taitojen ylläpitäminen on ehdottoman tärkeää myös sertifikaatin suorittamisen jälkeen. Opintojen ohella maailman johtavien yritysten sertifikaattien suorittamisen tavoitteena on auttaa opiskelijoita kehittämään taitojaan ja hankkimaan ammattilaistason pätevyyden osoitusta. Coursera-palvelu tarjoavat joustavaa verkkokoulutusta, joka on suunniteltu valmistamaan sinut työhön nopeasti kasvaville aloille. 

IT-alalla sertifiointi luo uskottavuutta, ja auttaa erottumaan työnhaussa tai mikäli haluaa edetä työssään korkeamman tason tehtäviin. Sertifikaatin avulla voi osoittaa ammattitaidon olevan ajantasaista. 

Coursera-palvelussa on arvioitu kunkin sertifikaatin opiskeluun vaadittu tuntimäärä, esimerkiksi alle 10 tuntia viikossa noin 6 kuukauden ajan. Tämän tuntimäärän perusteella lasketaan opiskelijalle sisällytettävä osaaminen opintopisteinä. Sertifikaatit koostuvat kursseista ja opiskelijat voivat opiskella niitä omaan tahtiinsa. Kursseja opettavat muun muassa Googlen, IBM:n ja Metan asiantuntijat. Kurssien aihealueina ovat muun muassa projektipäällikön tehtävän, it-asiantuntijan tehtävät, ohjelmistokehitys, data-analytiikka sekä myynti ja markkinointi. 

 

Coursera-palvelun käyttö Oamkissa 

Coursera-palvelu on otettu käyttöön marraskuussa 2022. Alkuvaiheessa opiskelemaan on kutsuttu tietojenkäsittelyn opiskelijoita ja mukaan on tullut myös muita mm. tietotekniikan ja informaatioteknologian ylempien amk tutkintojen opiskelijoita. Aktiivisimmat opiskelukuukaudet ovat olleet sydäntalvella, mutta ilmoittautumisia kursseille tulee joka viikko ja loppuun suoritettuja kursseja on jo 695 kappaletta. Viikoittaisia kurssisuorituksia on tullut 20 – 70. Opiskelutunteja on yhteensä jo 6556. Tavoitteena on saada palvelu yhä laajempaan käyttöön, ja näin saada palvelu pilotin jälkeen jatkuvaan käyttöön opiskelijoille. Esimerkiksi kesä on todella hyvää aikaa hyödyntää siihen, että hankkii itselleen ammattilaistason sertifikaatin ja sen kautta osaamisen näytön. 

Opiskeluun käytetyt tunnit kuukausittain, tilanne 22.5.2023.

Kuvio 1 Opiskeluun käytetyt tunnit kuukausittain, tilanne 22.5.2023.

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *