Huom! Oamkin blogi poistuu käytöstä
Osana verkkoympäristön uudistustyötä blogisivusto poistuu käytöstä 30.6.2024. Blogien kirjoittajat vastaavat omien tekstien talteenottamisesta ja arkistoimisesta. Ajankohtaisten blogien julkaisemista kannattaa tarjota Oamk Journalille. Blogi on saatavilla lukutilassa sisäverkosta 31.12.2024 saakka.

Hyvin toimivan työyhteisön edellytykset

Luin äsken erään merkittävän yritysjohtajan haastattelua. Hän totesi, että organisaation kehittymistä on haastava johtaa; siksi johdon tulisi keskittyä luomaan edellytykset sille, että työyhteisö parhaiten kehittyy. Oamkin strategian keskeinen menestystekijä on monialaisuuden hyödyntäminen.  Parhaiten tämä nähdäkseni edistyisi, jos olisimme yhteisellä kampuksella. Onhan tunnettua, että eri alojen ihmisten vapaissa kohtaamisissa luoville ideoille on hedelmällinen maaperä. Yhteinen kampus loisi parhaan pohjan myös yhteisten palvelujen toimivuudelle.

Emme kuitenkaan voi jäädä odottelemaan yhteistä kampusta laittamatta rikkaa ristiin kehittymisen hyväksi. Tärkeä edellytys kehittymiselle on kehitysmyönteinen ja -hakuinen ilmapiiri. Uskon, että tämä saavutetaan positiivisella kannustavalla asenteella.  Toki tarvitaan porkkanaakin, eli tuloksellisuudesta palkitsemista. Tuloksellisuutemme osatekijät löytyvät vast’ikään päivitetystä strategiastamme. Keskeisinä linjauksina ovat määritellyt painoalat ja kehittämisteemat. Ja lopuksi: organisaatiomme kehittyminen edellyttää kaikkien panosta. Hyviä ideoita otetaan vastaan

Kehittyvässä ja menestyvässä organisaatiossa on mukava tehdä töitä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *