Huom! Oamkin blogi poistuu käytöstä
Osana verkkoympäristön uudistustyötä blogisivusto poistuu käytöstä 30.6.2024. Blogien kirjoittajat vastaavat omien tekstien talteenottamisesta ja arkistoimisesta. Ajankohtaisten blogien julkaisemista kannattaa tarjota Oamk Journalille. Blogi on saatavilla lukutilassa sisäverkosta 31.12.2024 saakka.

Tragediaa Lahdessa

Koska on kivaa olla tien päällä, hallituksen puheenjohtajisto HVPJ Komminaho (eli allekirjoittanut) ja HPJ Mäkitalo suuntasivat torstaina yöjunaan kohti Lahtea. Mukaan poimittiin myös KETOAKKUn (Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan) HPJ Niina Schuster. Ylevä tarkoitus matkalle oli siis SAMOKin strategiaseminaari, jossa polkaistiin käyntiin liiton uuden strategian luonti. 

Itse olin superinnoissani seminaarista, koska tulin valituksi strategiatyöryhmään joka työstää liittokokoukselle esityksen uudeksi strategiaksi. Sisältökin oli positiivinen yllätys, seminaarissa päästiin ryhmissä työstämään visiota ja siihen tarvittavia toimenpiteitä eikä kuunneltu pelkkää luentoa. Ryhmätöitä purkaessa paljastui yllättävänkin yksimielinen näkemys siitä, mitkä tulevat olemaan strategian painopisteet. Muun muassa laadunvarmistus oli mainittu lähes jokaisen ryhmän tärkeimmät toimenpiteet-listassa. 

Lupaan tehdä omalta osaltani kaikkeni sen eteen, että strategiasta tulee käyttökelpoinen dokumentti joka oikeasti ohjaa toimintaa. Liian usein strategia hiotaan liian kapulakieliseksi ympäripyöreydeksi, joka kuulostaa kivalta eikä tarkoita mitään.

Aikataulu strategialle on tiukka, koska jo SAMOKin kesäseminaariin elokuuksi on tarkoitus saada jonkinlainen dokumentti esiteltäväksi. Seminaarin pohjalta työryhmällä on kuitenkin paljon materiaalia mistä strategiaa voi alkaa työstää.

Meidän reissumme onnistui siis kaiken kaikkiaan paljon paremmin kuin toisten oululaisten jotka olivat samaan aikaan Lahdessa (perjantai-iltana Kärpät otti ja hävisi Pelicansille). 

 

Pääsihteerikin

huomaa: pilkku on vanha

rakastajani

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *