Paljon puhetta, vähän kysymyksiä

17.3 Lännen Media järjesti Alma-talolla eduskuntapuolueiden puheenjohtajien vaalipaneelin. Paneeliin oli kutsuttu Kalevan puolesta myös OSAKOn hallituksen puheenjohtaja. Tarkoituksena oli esittää puheenjohtajille opiskelijoita koskeva kysymys. Valitettavasti aikataulu ei antanut myöten kysymyksen esittämiselle ja myös monet muut ympäri Suomea tulleet eivät ehtineet esittää omaa kysymystään. OSAKOn kysymys olisi kuulunut ”Koska uudelleenkouluttautuminen on nykyisessä tilanteessa tärkeämpää kuin koskaan ja onneksi viime perjantaina eduskuntapuolueet antoivat tukensa opintotuen rajaamista vastaan, niin oliko tämä viesti siitä että koulutukseen panostamalla voidaan lisätä vientiä ja uusia innovaatioita? Jos näin niin mihin koulutusaloihin aiotte panostaa enemmän tulevalla hallituskaudella, jotta vientiä ja innovaatioita syntyy?” Vaikka kysymys jäi esittämättä julkaisi Kaleva kuitenkin 18.3 lehdessään asiasta jutun, jossa harmiteltiin asiaa. Ensimmäisellä aukeamalla oli iso kuva, jossa pidän käsiäni avoinna todetakseni ”käsin kosketeltavan lähellä, mutta niin kaukana”

Joka tapauksessa paneeli oli antoisa ja puolueet alkoivat ottamaan pikkuhiljaa eroja toisiinsa. Suuri yhtenäisyys puolueilla oli kuitenkin meitä opiskelijoita miellyttävästä asiasta: Koulutuksesta ei enää leikata! Samaa viestiä olemme saaneet Oulun vaalipiirin eduskuntavaaliehdokkailta joita olemme soitelleet läpi kysyäksemme heiltä kysymyksiä #koulutuslupaus kampanjan neljään kysymykseen, joista yhtenä on juuri yllämainittu. Nämä lupaukset kerätään Exceliin ja yhdistetään koko suomenlaajuiseen koulutuslupaus tiedostoon, josta voi tulevalla kaudella jokainen opiskelija ja mediassa työskentelevä tarkastella pitivätkö ehdokkaat todella lupauksensa.

Onneksi kysymyksiä pääsemme esittämään runsain määrin 30.3 kaupungintalolla järjestettävässä vaalipaneelissa, joka toteutetaan yhdessä OYYn kanssa. Facebook sivuiltamme voit löytää tapahtumasivun: https://www.facebook.com/events/1576072312609940/ johon voi jättää panelisteille kysymyksiä joista OYYn kanssa valikoimme opiskelijoita kiinnostavia kysymyksiä tentattavaksi. Ilmoittauduhan mukaan!

Juha Heikkinen

OSAKOn hallituksen puheenjohtaja

Vaalilupaukset

nämä äänten kerääjät

on pidettävä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *