”WELCOME to Nagoya!”

 

Vihdoin ja viimein Japanin koulu varmisti vaihtoni joulukuun alussa, ja hurjan tuuletuksen jälkeen ajatus siirtyikin valmisteluihin! Olin odottanut pakkaamisen aloittamista kuin kuuta nousevaa ja samalla minuutilla lähtövarmistuksesta heitinkin etukäteen joululahjana saadut 15 paria sukkia (kiitos äiti!) matkalaukkuun. Kenkien ja sukkien metsästäminen Japanista käsin kun voi olla hieman haasteellista isojalkaiselle länsimaalaiselle… Toivottavasti pakkausintoni on yhtä hurjaa vielä lähdön lähestyessä, koska matkalaukkuun pitäisi maagisesti mahtua vähintään puolet elämästä!

Juuri nyt odottelen, että pääsen opiskelijaviisumin kimppuun. Lähetin Japaniin käsiteltäväksi hyväksymiskirjeen mukana tulleet Certificate of Eligibility -paperit (3 sivua!), ja kun ne on käsitelty Japanissa, ne lähetetään takaisin tänne Suomeen, jotta voin erikseen vielä hakea viisumia, sitten viedä kaikki Helsinkiin, jossa viisumi myönnetään, jotta pääsen Japaniin. Onneksi KV-toimiston väki oli apuna paperisodassa!

Vaikka olenkin luonnonlahjakkuus jännittämisessä, ei minua pahemmin vielä jännitä. Olen myös siinä onnellisessa tilanteessa, että yksin ei tarvitse jännittää; lisäkseni Japaniin lähtijöitä on kolme muutakin ja olemme alkaneet suunnitella matkaa ja hoitaneet asioita yhdessä. Kovasti jo odotellaan, että päästään ostamaan lentolippuja!

Vaikka tekemistä on vielä, missään vaiheessa ei ole tuntunut siltä, että tekisipä mieli jättää homma kesken. Päinvastoin; koko ajan odotan lähtöä enemmän ja enemmän! Pelkästään tämä vaihe on jo avannut mieltäni maailmalle, mielenkiinnolla odotan kun pääsen sinne oikeasti!

– Elisa

Elisa Kinnunen on Oamkin viestinnän opiskelija ja OSAKOn Going Abroad -apurahan saaja. Elisan vaihtoa Japanissa seurataan kevään aikana tässä blogissa sekä Facebookissa ja Instagramissa #osakolainenmaailmalla.

Hakuaika opiskelijavaihtoon alkaa 15.1. ja päättyy 28.2.2016. Lue lisää eri mahdollisuuksista.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *