Huom! Oamkin blogi poistuu käytöstä
Osana verkkoympäristön uudistustyötä blogisivusto poistuu käytöstä 30.6.2024. Blogien kirjoittajat vastaavat omien tekstien talteenottamisesta ja arkistoimisesta. Ajankohtaisten blogien julkaisemista kannattaa tarjota Oamk Journalille. Blogi on saatavilla lukutilassa sisäverkosta 31.12.2024 saakka.

ECR 2016

Röntgenhoitajaopiskelijat:

Syksyllä 2015 saimme sähköpostiimme kyselyä, että ketkä olisivat halukkaita lähtemään Itävaltaan radiologian kongressiin ECR:n (European Congress of Radiology; www.ecr.org). Tehtävään tarttui kuusi toisen vuoden röntgenhoitajaopiskelijaa. Aloimme melko pian suunnittelemaan projektia, johon saimme hyvän aihe-ehdotuksen opettaja Anja Henneriltä. Projektissa tutkisimme kuinka irtoesineet ja eri materiaalit näkyvät natiivikuvissa. Ensimmäiseksi teimme abstraktin, ja jäimme odottamaan hyväksytäänkö abstraktiin pohjautuva posteri konferenssin EPOS-näyttelyyn.

ECR 2016

Yksi projektin kuvista

Loka-marraskuun vaihteessa saimme tiedon posterimme hyväksymisestä EPOS-näyttelyyn. Tunne oli mahtava, me päästään Itävaltaan! Saimme hyviä vinkkejä ja neuvoja koko ECR-projektia varten muilta, jotka olivat olleet ECR:ssä aikaisempina vuosina. Projekti ei edennyt kuitenkaan ihan niin kuin suunnittelimme. Projektia varten kuvaamamme 30 natiivikuvaa katosivat koulun harjoitusluokan koneelta ja jouduimme kuvaaman kaikki projektin kuvat uudestaan. Yhteistyökumppania ei meinannut löytyä ja meillä oli ongelmia ECR:n rekisteröitymisen kanssa. Vastoinkäymisistä huolimatta saimme rahoituksen järjestettyä, kuvaamamme röntgenkuvat koneelta talteen sekä matkat ja majoituksen varattua. Olimme helpottuneita. Enää ei tarvinnut kuin odottaa lähtöpäivää, joka olisi maaliskuussa.

ECR 2016

Matkamme Suomesta Wieniin alkoi 1.3.2016 aikaisin aamulla. Matka Wieniin meni hyvin. Illalla vielä tutkimme ECR:n ohjelmistoa ja teimme alustavaa sotasuunnitelmaa tuleville päiville.

ECR 2016
ECR 2016

Keskiviikkona 2.3.2016 matkustimme Vienna International Centeriin jossa ECR järjestetään vuosittain. Paikan päällä oli meidän lisäksi myös yli 20 000 muutakin alan ammattilaista. Olimme etukäteen suunnitelleet, että mitä luentoja haluaisimme käydä katsomassa, ja opettajamme Karoliinan ja Anjan esitys lannerangan annosmittauksista oli tietenkin yksi niistä. Luentoja järjestettiin kymmenessä eri salissa yhtä aikaa ja luennot alkoivat 8.30 päättyen vasta illalla eli valinnanvaraa riitti. Vienna Centerissä oli paljon myös radiologiaan liittyvien yritysten messuosastoja, esimerkiksi laitevalmistajien esittelypisteitä.

ECR 2016
ECR 2016

Johanna ja Merja innoissaan konferenssista

Saimme rahoituksen matkaamme Commitilta ja olimme sopineen tapaamisen heidän esittelypisteelleen torstaiksi. Kävimme tutustumassa Sectran hienoon kosketusnäyttöpöytään, jota voidaan käyttää esimerkiksi anatomian opiskelussa tai vaikka leikkauksien suunnittelussa. Kävimme heidän kanssaan illallisella italialaisessa ravintolassa, jossa pääsimme keskustelemaan heidän kanssaan tulevaisuuden näkymistä alalla.

ECR 2016
ECR 2016

Perjantaina, kun muut kävivät kuuntelemassa ajankohtaisia luentoja (myös Anjan esityksen lannerankakuvien annosmittausten tuloksista), Juulia ja Johanna ottivat osaa ainoina suomalaisina ECR:n opiskelijaseminaariin. Aiheena oli tänä vuonna potilasturvallisuus. Seminaari avattiin siihen liittyvillä luennoilla, joissa tohtori Shane Foley Irlannista kertoi ensin uusista eurooppalaisista turvallisuusdirektiiveistä. Seuraavaksi Terhi Järvenpää Tampereen yliopistollisesta sairaalasta piti luennon hygieniasta ja infektioi

You may also like...