ECR, opintopisteitä kongressista

ECR eli European Congress of Radiology -tapahtuma on suurin Euroopassa järjestettävistä radiologiaan liittyvistä tapahtumista. Osallistujia kongressissa oli 30259. Oamkista osallistui tänä vuonna 14 röntgenhoitajaopiskelijaa ja kaksi opettajaa. Lisäksi kahden opiskelijan opinnäytetöistä oli suullinen esitys.

Kongressiin osallistuminen on yksi Developing safety culture in medical radiation – opintojakson suoritusmahdollisuus. Valmistelut aloitettiin jo syyskuun alussa, jolloin pohdittiin, mistä aiheesta tehdään abstrakti, jonka piti olla valmis 10.10.2018. Aiheen valinta oli helppo, sillä saimme kesän aikana uuden mammografialaitteen ja sen ominaisuuksien tutkiminen ja vertailu kuvalevyjärjestelmään oli hyvä aihe. Kaiken kaikkiaan aineistoa saatiin kolmeen abstraktiin, joista yksi hyväksyttiin suulliseksi esitykseksi. Myös sponsorien etsiminen ja rahoituksen hakeminen aloitettiin samaan aikaan. Oamk antoi avustusta 150 € / opiskelija ja jonkun verran saatiin tukea eri sponsoreilta. Mukava lisä oli myös muutaman sponsorin tarjoama lounas ja illallinen. Wienissä on paljon hotelleja, mutta myös huoneistoja, joita voi vuokrata isommallekin porukalle. Majoittuminen tällaisessa huoneistossa oli edullista. Opiskelijana osallistumismaksu oli 50 € ja hyvissä ajoin tilatut lennotkin saatiin edullisesti.

Tapahtuma oli hyvin suuri ja laajalle alueelle levittäytynyt Vienna International Congress Centerissä ja sen läheisyydessä. Läheisyydessä on myös Kansainvälisen atomienergiajärjestö IAEA:n päätoimisto. Viiden päivän aikana tarjontaa riitti kaikille: rinnakkaissessioita on parikymmentä, ja näiden lisäksi myös esimerkiksi joidenkin laitevalmistajien omat lounassessiot. Kaiken kaikkiaan oli mahdollista valita oman mielenkiinnon mukaan yli 1500 luennosta. Näytteilleasettajia oli n. 300 neljässä eri hallissa ja lisäksi paikalla oli tietokonetomografia- ja mammografiarekkoja.

Mielenkiintoista oli myös tavata röntgenhoitajaopiskelijoita eri maista ja vaihtaa kokemuksia ja vertailla käytänteitä.  Kolme opiskelijaa osallistui myös EFRS:N (European Federation of Radiographer Societies) opiskelijatapaamiseen, jossa keskusteltiin muunmuassa sosiaalisesta mediasta ja kännykän käytöstä. Tästä voit lukea lisää Radiografia -lehdestä numerosta 3 /2019.

Oamkin opiskelijoiden abstrakti palkittiin parhaana opiskelijoiden abstraktina, kuvassa paikalla olleet Best abstract of radiographer students award voittajat.

Tapahtuma oli hyvin järjestetty ja oli ehdottomasti hyvä päätös lähteä sinne. Avajaiset olivat 25. kerran järjestetyn kongressin juhlavuoden kunniaksi spektaakkelimaiset. Luennoista ja esittelyistä sai uutta informaatiota ja näkemystä, mihin suuntaan kuvantaminen on kehittymässä.  Teknologia muuttuu nopeasti, tekoäly on jo osana arkipäivää ja tulee varmasti paljon muuttamaan käytäntöjä ja helpottamaan työtä. Röntgenhoitajan työssä se ei varmastikaan korvaa inhimillistä kohtaamista potilaan kanssa, mutta voi avustaa päätöksenteossa kuvausarvoja tai kuvanlaatua arvioitaessa.

Luennoilla sai myös hyvin vinkkejä omaan tulevaan työskentelyyn röntgenhoitajana. Tulevaisuudessa tapahtumaan kannattaa osallistua myös työpaikan kautta. Uusien tutkimusten vuoksi omaa olemassa olevaa tietoa sai syvennettyä entisestään. Tapahtumaan lähtiessä kannattaa tutustua tarjontaan, suunnitella oma sähköinen ohjelmakalenteri (on saatavilla ECR:n sivuilta) ja keskittyä pariin itseä kiinnostavaan osa-alueeseen, sillä nähtävää ja kuultavaa on hyvin paljon. Luentoja on mahdollista katsoa myös jälkikäteen verkossa, koska ne kaikki on nauhoitettu.

blogitekstin laativat kongressiin osallistuneet opiskelijat

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *