Konetekniikan teollisuusopintomatka, Carl Zeiss

Kirjoitus liittyy konetekniikan tuotantotekniikkaan suuntautuvan KTO17SP1-ryhmän excursio-kurssille, jossa käytiin viikonmittaisella teollisuusopintomatkalla Keski-Euroopassa. 

KUVA 1. Ryhmäkuva Carl Zeissin rakenuksen edestä.

Linssien valistaja Saksasta

Excursion neljäs vierailukohteemme oli Carl Zeiss. Carl Zeiss valmistaa mm. kameroiden objektiiveja, silmälasien linssejä, mikroskooppeja, urheiluoptiikkaa ja optisia mittalaitteita. Carl Zeissin tehdas ja tilat sijaitsevat saksan Oberkochenissa.

Meidät otettiin hyvin vastaan ja kierros lähti pohjustuksella, jossa kerrottiin mm. yrityksen historiasta sekä saavutuksista. Kierros aloitettiin Carl Zeissin omasta museosta, jossa käytiin läpi historia ja suurimmat saavutukset sekä tärkeimmät innovaatiot aina 1800-luvun alusta aina nykypäivään saakka.

KUVA 2. Antiikkisia silmälaseja Carl Zeissin museossa.

Museokierroksen jälkeen pääsimme tutustumaan kameroiden linssien valmistukseen ja tuotantotiloihin. Tuotantokierroksella ryhmällemme esiteltiin ja kerrottiin linssien valmistuksesta ja linssien valmistuksen kehityksestä. Tuotantokierroksen jälkeen pääsimme tutustumaan mittalaitteisiin ja niiden valmistukseen /käyttöön

KUVA 3. Antiikkisia mikroskooppeja Carl Zeissin museossa.