Harjoittelussa BioKaMa-hankkeessa

BioKaMa-info

Suoritimme toisen maaseutuharjoittelumme Oulun ammattikorkeakoulussa Biokaasua ja biometaania maatiloilta -hankkeessa. Olimme hankkeessa projektityöntekijöitä neljän kuukauden ajan. Luovan osasto otti hyvin vastaan harjoittelijat ja Oamkin työyhteisö olikin todella viihtyisä harjoittelupaikkana. Esimiehemme projektipäällikkö Ritva Imppola oli vahvasti läsnä jokaisessa työvaiheessamme. Saimme tukea myös muilta työkavereilta, joista suurin osa oli jo tuttuja opiskeluiden kautta.

Päätavoitteena kyselyn toteuttaminen

Hankkeen päätavoitteena on lisätä biokaasun tuotantoa Pohjois-Pohjanmaan alueella, joten yhtenä tärkeimmistä tehtävistämme olikin Webropol-kyselyn luominen Lumijoen kunnan maatilallisille. Kyselyssä selvitettiin lumijokisten maatilojen halukkuutta osallistua biokaasun tuotantoon sekä kiinnostusta lopputuotteiden käyttämiseen. Teimme etukäteen maatilayrittäjille myös infopaketin biokaasusta ja sen tuotannosta, mikä helpotti kyselyyn vastaamista. Vastauksista analysoimme arvokasta tietoa hankkeen käyttöön.

Lisää tietoa biokaasualasta

Harjoittelussa pääsimme tutustumaan laajasti biokaasualaan. Työssä moni alan toimija tuli tutuksi ja opimme paljon lisää biokaasun tuotannosta, käytöstä sekä tulevaisuudesta Suomessa. Osallistuimme muun muassa biotalouspäiville, josta saimme paljon ajankohtaista tietoa biokaasusta ja alan poliittisesta ohjauksesta. Osallistuimme etänä myös biokaasulaitosten avajaisiin Turussa ja Karijoella.
Kokosimme hankkeelle eri ohjelmakausilta biokaasuhankerekisterin, joissa käytiin läpi millaisia hankkeita Suomen alueella on ollut ja miten ne ovat edistäneet biokaasun tuotantoa. Muihin tehtäviimme kuului muun muassa biokaasun tuotantoon liittyvien artikkelien kirjoittaminen.

Uutta opittavaa etätyöstä

Työ tapahtui pääosin etänä, mutta työskentelimme myös Linnanmaan kampuksen Luovan viihtyisissä uusissa toimistotiloissa. Töitä sai tehdä rauhassa, sillä koko Luovan osasto on etätöissä. Työt sujuivat hyvin myös kotoa: etäpalavereita oli viikoittain. Harjoittelussa saimme myös oppia etätyötaitoja, joista on varmasti hyötyä myös myöhemmin työelämässä. Harmittavaa kyllä, emme päässeet hanketyöporukalla kokoontumaan kertaakaan pöydän ääreen. Myös hankkeen opintomatkat ovat lykkääntyneet tulevaisuuteen koronan takia.

 

agrologiopiskelijat Henriikka Saarnio ja Reetta Paavola

Taukokahvit

 

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *