Oulu Game Lab – eväitä monelle alalle

 

Syksyllä 2022 Oulu Game Lab, eli OGL tai ”Ogeli”, jatkaa toimintaansa tuttuun malliin Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) tiloissa 7B116‒7B118 Linnanmaan kampuksella. Oulu Game Labissa pelien suunnittelemista ja kehittämistä opiskelee tänä syksynä 37 Oulun ammattikorkeakoulun ja Oulun yliopiston opiskelijaa. Mukana on myös kansainvälisiä vaihto-opiskelijoita. Opetus tapahtuu tänä vuonna enimmäkseen lähiopetuksena, joka on erittäin tervetullutta pitkien eristysvuosien jälkeen. Pelikehitys on kuitenkin luonteeltaan tiimityötä ja tiimityön tehokkuus on parhaimmillaan juuri kasvotusten.

OGL on osa koulutussuunnitelmaa ja opiskelijat saavat hyvän kokemuksen lisäksi myös opintopisteitä:
-Oulu Game LAB – Concept Creation 15 op
-Oulu Game LAB – Demo Creation 15 op
sekä kattavan näkemyksen digitaalisten tuotteiden kehittämisestä ja markkinoinnista.

Pelikehitys vaatii monialaista osaamista, joka luo hyvät pohjat työskennellä useallakin eri toimialalla.
Syksyn aikana opiskelijat perehtyvät mm. suunnitteluun, tiimityöhön, projektin aikataulutukseen ja raportointiin, markkina-analyysiin, analytiikan käyttöön osana tuotekehitystä, sekä eri markkinointikanavien käyttöön digitaalisen tuotteen tehokkaassa markkinoinnissa. Kaikki nämä kokemukset ja taidot tulevat auttamaan myöhemmässä työelämässä, oli se sitten pelinkehitystä omassa tai muussa pelifirmassa, perinteisiä IT-projekteja tai minkä vaan tuotteen markkinointia, fyysistä tai digitaalista. Kun oppinsa ottaa maailman kilpailluimmalta markkinapaikalta (Google Play), on omia taitoja helppo jalostaa myöhemmissä työelämän pyörteissä.

Kuka tietää vaikka tästä saisi innostuksen perustaa ihan oman pelifirman niin kuin Game Labistä on vuosien saatossa tullutkin useampia.

Varsinainen oppiminen Game Labissä tapahtuu 6-8 henkilön tiimeissä, joiden päätarkoitus on tehdä toimiva mobiilipeli ideasta Google Playssä jaettavaksi tuotteeksi.

Aikaisempien vuosien peleihin voit käydä tutustumassa osoitteessa https://play.google.com/store/apps/dev?id=4736128466905677030

Tänä vuonna kehitteillä olevia ja vuoden 2022 loppuun mennessä julkaistavia pelejä:

Oulu Game Labin ensimmäinen kurssi oli jo vuonna 2012, joten koulutus on ehtinyt 11 vuoden kunnioitettavaan ikään. Opetusmallia kehitetään edelleen vastaamaan nykyajan vaatimuksiin mm. tuomalla alan yrityksiä lähemmäksi päivittäistä toimintaa, jolloin opiskelijoilla on helpompi työllistyä kurssin jälkeen suoraan alueen yrityksiin. Koulutus tullaan järjestämään myös ensi syksynä, joten jos sinulla tai jollain tutulla voisi olla mielenkiintoa opiskella tosi ainutlaatuisessa ympäristössä niin laittakaahan sanaa kiertämään. Pelailemisiin!

 

Artikkelin kirjoittivat: Sami Koski ja Teppo Räisänen

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *