Alumnit vahvasti mukana Oamkin ensimmäisessä Gaalassa

Pääsin osallistumaan perjantaina 28.9. Oamkin historian ensimmäiseen Gaalaan. Puitteet ja järjestelyt olivat kulttuurialan yksikössä suorastaan vertaansa vailla. Illan rakentuminen eri osioista ei olisi voinut juuri paremmin pitää tunnelmaa yllä, joten ei siis ihme, että väki viihtyi juhlassa mainiosta yli viiden tunnin ajan. Haluan osaltani esittää lämpimät kiitokset sekä onnittelut tapahtuman järjestäjille erittäin onnistuneesta tapahtumasta! Tällä tiellä on hyvä jatkaa ensi vuonnakin.

Tapahtumassa valittiin muiden kunnianosoitusten ohella jälleen myös Vuoden Alumni. Tänä vuonna ehdolla oli neljä loistavaa oman alansa ammattilaista: Ari Ehrola, Jaakko Nurila, Joni Pakanen ja Tanja Vähäsarja.  Vuoden Alumnin tittelin sai Joni Pakanen. Joni on valmistunut medianomiksi (AMK) vuonna 2008 toimien sen jälkeen taikuuden ammattilaisena ja täysipäiväisenä viihdetaiteilijana. Valintakollegion mielestä Joni Pakanen on oikea henkilö Vuoden Alumniksi, sillä hän on monipuolinen ja arvostettu viihdetaiteilija. Hän on panostanut oman uransa kehitykseen ja tehnyt sekä omia produktioita että monipuolisesti yhteistyötä useiden eri tahojen kanssa. Joni on tehnyt uraa myös kansainvälisesti. Hän on säilyttänyt tiiviin yhteyden Oulun seudun ammattikorkeakouluun valmistumisensa jälkeen. Joni on tuonut omaa koulutustaustaansa esiin myös julkisuudessa ja lisännyt ammattikorkeakoulun tunnettuutta muun muassa kulttuuriosaajien kouluttajana.

Sain edellisenä Vuoden Alumnina julkistaa valinnan Gaalassa ja olla myös mukana päättämässä valinnasta yhtenä valintakollegion jäsenenä. Täytyy sanoa, että valinta ei ollut mitenkään helppo, sillä kaikki ehdokkaat olivat omalla sarallaan erittäin ansioituneita ja täyttivät määritellyt valintakriteerit lähes tasaväkisesti. Jokin pieni tekijä voi kuitenkin nostaa yhden ylitse muiden ja tällä kertaa se oli Jonin tekemä kansainvälinen ura. Toivotan Jonille Onnea ja menestystä paitsi Vuoden Alumnina, niin myös mahtavalla urallaan. Itselleni valinta Vuoden Alumniksi viime vuonna merkitsi todella paljon ja vahvisti entisestään ylpeyttäni toimia Oamkista valmistuneena ammattilaisena. Kulunut vuosi on antanut useita tilaisuuksia nostaa esille omaa koulutustani ja työtäni. Enemmänkin olisin voinut tehdä, mutta onneksi voin jatkaa alumnitoimintaa vielä tästäkin eteenpäin.  

Tahdon mainita Gaala-illasta vielä sen, että on erittäin arvokasta ja hienoa, että ammattikorkeakoulumme on alkanut palkita tärkeitä tuotoksiaan, kuten opinnäytetöitä ja hankkeita sekä ihmisiään, kuten opettajia ja opiskelijoita. Alumniyhdistyksen kolme vuotta sitten aloittama Vuoden Alumnin valitseminen on päässyt nyt mukaan tähän erinomaiseen AMK -taustaa vahvistavaan joukkoon, joka saa toivottavasti elää pitkään tänä syksynä ensi-iltansa nähneen Gaalan muodossa.

Teemu Vähä
Vuoden Alumni 2011
 
Kolme Vuoden Alumnia: Teemu Vähä (2011), Joni Pakanen (2012)
sekä Tony Manninen (2010)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *