Huom! Oamkin blogi poistuu käytöstä
Osana verkkoympäristön uudistustyötä blogisivusto poistuu käytöstä 30.6.2024. Blogien kirjoittajat vastaavat omien tekstien talteenottamisesta ja arkistoimisesta. Ajankohtaisten blogien julkaisemista kannattaa tarjota Oamk Journalille. Blogi on saatavilla lukutilassa sisäverkosta 31.12.2024 saakka.

Kesämuistoja: Alumnit melomassa vol.2 30.8.12

Nokkalan veneilykeskuksessa 30.8. startattiin Oamkin alumnien toinen melontakurssi melontaseura K&C:n kanssa. Ilma oli hieman viileä ja tuulinen, mutta se ei rempseitä melojia estellyt vaan pikemmin innosti liikkumaan enemmän. Aloiteltiin ensin kuivaharjoittelulla maalla K&C ohjaajan neuvojen mukaan samalla seuraten kun ammattimeloja pyöri Oulujoessa tehden eskimokäännöksiä! Antoi ainakin malliesimerkkejä miten kajakin kaatuessa pärjätään 🙂

 

Kuivaharjoittelujen päätteeksi vedimme liivit sekä aukkopeiteet päälle ja hypimme kaikki omiin kajakkeihimme. Hetken pyörimisen ja suoraan pääsemisen harjoittelun jälkeen suuntasimme nokat kohti idässä häämöttävää Pohjansiltaa. Ensimmäisen 7.6. järjestetyn melontakurssin jälkeen oli virtauskin Oulujoessa huomattavasti voimakkaampi ja ylävirtaan pääseminen oli jo hankalaa. Onneksi lähempänä rantaa virtaus ei käätänyt kajakkia ympäri vaan eteneminen ja kajakin suoraan ohjaaminen oli mahdollista.

 

Pääsimme lähelle Hintan vedenpuhdistamoa, jossa kuulimme ettei kaikki ryhmät pääse edes niin pitkälle etenemään. Tyytyväisenä aloittelijan taitoihimme harjoittelimme vielä kääntymisen eri tekniikoita ja jatkoimme kohti Värtön uimarantaa. Uimarannassa iloksemme oli vielä kahvila auki ja rantauduimme laiturille. Ilman että kenenkään tarvitsi tässä vaiheessa vilpoiseen veteen upota, siirryimme sisätiloihin nauttimaan kupposen kuumaa teetä/kahvia ohjaajamme seurassa. Kiitokset ohjaajalle vielä että olit ottanut käteistä mukaan!

Paluumatka alavirtaan menikin huomattavasti joutuisammin ja hetkessä olimme takaisin Nokkalan venekeskuksessa. Pientä kisan tuntua rantaan melomissa oli jo havaittavissa, kunnes porukamme Sami pyöräytti kajakin ympäri melkein eskimotyyliin. Ohjaajan avustuksella Sami, kajakki ja mela saatiin turvallisesti rantaan eikä vakavampaa sattunut. Rantauduimme 2½ tunnin melonnan jälkeen takaisin aloituspisteeseen kaikki tyytyväisinä tehtyyn reissuumme. Loppusanojen jälkeen päätimme melontakurssin, kiitimme ja etenimme kukin omille teilleen. Toiset vaihtamaan kuivat vaatetukset ja kun toiset suuntasivat vielä lämmittelemään Oulun erääseen kuppilaan.

 

 Kiitokset osallistuneille sekä K&C:lle ja palaamme melontaan taas ensi vuonna.

 Juha Ahola

Oamkin alumnit, rahastonhoitaja

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *