Kuka edustaisi minua?

Arvon Naiset ja Herrat!

Nyt tulee edustajistovaalisettiä! Minä, Jussi Ilkka Matias Ylitalo, olen huolissani. Huolestumiseni johtuu omien asioiden hoitamisesta. Äänestysprosentti laski edellisissä opiskelijakuntamme edustajistovaaleissa historiallisen alas. Paras tapa, jolla me opiskelijat voimme huolehtia arkemme toimivuudesta, on äänestää OSAKOn edustajistovaaleissa. Tänä vuonna pystymme toivottavasti yhdessä nostamaan päämme puskasta.

Edustajisto on juuri sen näköinen kuin opiskelijat siitä äänestyshetkellä tekevät. Nyt on hyvä hetki miettiä, kuinka opintoihin vaikutetaan ja kenet itse haluaisi nimetä edustamaan omia mielipiteitään ja itselle tärkeitä asioita. Edustajistovaalit ovat jo aivan ovella: ehdokasasettelu on päättynyt ja ehdokasnumerotkin ovat jo selvillä!

Korkeakouluopiskelijoina pystymme vaikuttamaan aiempaa vahvemmin opintoihimme ja välillisesti myös tulevaan työelämään osallistumalla yhteisten asioiden hoitoon. Kaikkien ei tarvitse olla koulutusohjelmatiimissä, koulutusalajärjestössä, OSAKOn edustajistossa tai hallituksessa. Riittää, että ilmaisemme näille tahoille omia mielipiteitämme – ja äänestämme tulevissa vaaleissa.

Edustajisto on tällä hetkellä paras vaikutuskanavamme ja todennäköisesti näin on myös tulevaisuudessa. Voimme olla tyytyväisiä siihen, kuinka koulumme hallinto arvostaa ja kuuntelee opiskelijakuntaa. Hallintohan arkipäiväämme ohjaavista asioista loppujen lopuksi päättää. Haluankin ajatella, että OSAKO on osa Oamkin hallintoa. Meitä opiskelijoita vartenhan tämä koulu on.

Jussi Ylitalo, yksi edustajistasi

 

Vaalipäivänä

lupaus paremmasta

lukuvuodesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *