Vähiin käy ennen kuin loppuu

Toimistolla soi joululaulut. Hallitusneuvottelut ovat menossa. Torstaina on pikkujoulut, tällä viikolla OHE-tiimin kokouksen teemana on perehdytyksen suunnittelu. Merkkejä alkaa olla ilmassa niin paljon, että lienee pakko myöntää vuoden olevan loppumassa. Pelottava ulkomaailma kellarin ulkopuolella odottaa.

Yksi loppuvuoden tärkeimmistä merkkipaaluista oli tietysti Suomen ammattikorkeakouluopiskelijoiden liitto SAMOKin liittokokous. Se sijoittui Tampereelle 24. -25.11. yhtä aikaa Suomen ylioppilaskuntien liitto SYLin liittokokouksen kanssa. Tässä ns. superliittarissa oli paikalla yhteensä noin 400 edustajaa ympäri Suomea. OSAKOa edusti kaikkiaan 10 henkilön delegaatio: hallitus, edustajiston puheenjohtaja ja kolme tarkkailijaa. Myös muualta Pohjois-Suomesta oli ilahduttavan hyvä edustus.

Tällä kertaa OSAKOlla ei ollut ehdokasta liittohallitukseen, joten keskityimme täysin asiakysymyksiin. Muutosehdotukset esimerkiksi työurien pidentämiseen liittyen poliittisessa ohjelmassa ja muutamia esityksiä strategiassa menivät läpi. OSAKOn kanta automaatiojäsenyyden tavoittelusta säilytettiin äänestyksen jälkeen poliittisessa ohjelmassa, samoin duaalimallin säilyttäminen. Tarkempia tietoja on saatavissa pikapuoliin, kunhan lopulliset asiakirjat liittokokouksesta julkaistaan.

SAMOKin hallituksen puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti insinööriopiskelija Mikko Valtonen SAIKOsta (Saimaan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta). Lisää hallitusvalinnoista voi lukea SAMOKin nettisivuilta.

Liittokokouksessa hyväksyttiin SAMOKille uusi strategia vuosille 2013–2016. Sen painopisteet ovat organisaation kehittämisessä, talouden tasapainottamisessa ja viestinnässä. Myös OSAKOssa alkaa pian strategiatyö, koska nykyinen strategiakausi päättyy ensi vuoden loppuun. 

Liisa Komminaho, hallituksen varapuheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *