Alumnit tutustumassa jousiammuntaan 14.8.2013

Oulun Jousimiesten jousiammuntakenttä Hietasaaressa sai keskiviikkona vieraakseen 13 alumnia lajiin tutustumisen merkeissä. Hieman syrjäinen, metsän reunustama kenttä Johteenkujalla oli erittäin idyllinen paikka kokeilla tätä hieman erikoisempaa lajia.

 

Jousimiesten sihteeri Jani Savilampi otti alumnit ystävällisesti vastaan ja neuvoi suojavarusteiden kiinnityksessä. En muuten olisi tiennyt, että jousiammunnassa tarvitaan suojuksia, jotka myöhemmin osoittautuivat varsin tarpeellisiksi… Pieni laji-info ja sitten pääsimme jännittämään jousta.

 

Nuoli jouseen, jousi tähtäysasentoon, lyhyt keskittynyt tähtäys ja jänteestä irti… Sinne lähti! Ensimmäiset nuolet sai hakea pusikosta, mutta tasaisesti alkoi tauluihin ilmestyä osumia. Kun nuoli tärähti kymppiin ensimmäisen kerran, tuli niin hyvä mieli, että tuskin jaksoi odottaa seuraavaa vuoroaan. Jousiammunta on selvästi myös aloittelijalle sopiva laji, sillä onnistumisen elämyksiä tuli melko nopeasti ja sai tuntea itsensä ihan Wilhelm Telliksi. Me tosin käytimme vaistojousta, joka on kaikkein yksinkertaisin jousityyppi. Saimme nähdä, kuinka pidempään harrastaneet seuran jäsenet ampuivat taljajousella ja tähtäinjousella, ja näistäkin jousityypeistä saimme pienen esittelyn.

Lopuksi kisailimme leikkimielisesti kuuden nuolen kisassa. Voiton vei Tuomas 51 pisteellä ja toiseksi tuli Katja 48 pisteellä ja heidät palkittiin mitalein. Ilta oli ollut varsin mukava ja sääkin suosi, sillä luvattu sade alkoi vasta kotimatkalla. Kiitos Oulun Jousimiehille ja osallistuneille, jatkoa alumnien jousiammuntaharrastukselle on luvassa, seuratkaahan ilmoittelua!

 

Niina Lundbom,

Alumniyhdistyksen hallituksen jäsen

 
 
 
 
 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *