The Complete All Hail Megatron

The Complete All Hail Megatron

The Complete All Hail Megatron on kokoelma kustannusyhtiö IDW:n kuusitoistaosaisesta The Transformers: All Hail Megatron -sarjakuvasarjasta, joka itsessään on osa Generation 1 -jatkumoa. Sarjan kuudentoista osan lisäksi opuksessa on mukana viisi Spotlights -tarinaa: Blurr, Jazz, Drift, Cliffjumper ja Metroplex. Alkuperäinen sarja kesti vuodesta 2008 vuoteen 2009 ja The Complete -kokoelma julkaistiin kesällä 2011. Sarjan päätarinan kirjoitti Shane McCarthy ja Guido Guidi vastasi kuvituksesta.

All Hail Megatron kertoo tarinan siitä mitä tapahtuu kun pahikset pääsevät voitolle. Decepticonit valloittavat New York Cityn, pitäen kaupungin väestöä panttivankeina. Sieltä hyökkäykset leviävät muihinkin kaupunkeihin ympäri maapallon, eivätkä ihmisten asevoimat mahda mitään. Autobotit taas joutuvat pakoilemaan Decepticoneja kotiplaneetallaan Cybertronilla, resurssit vähissä ja ilman johtajaa. Lisäksi on todennäköistä, että heillä on petturi joukoissaan. Tarina seuraakin niin Decepticonien maailmanvalloitusta kuin pakoilevien Autobotien eloonjäämiskamppailua.

Kirjan tarinan seuraamiseen voi tarvita hieman aiempaa tuntemusta IDW:n The Transformers Generation 1 -jatkumosta, sillä esimerkiksi sodan syitä ei selitetä opuksessa lainkaan. Teos kuitenkin toimii myös omillaan ja onkin erittäin viihdyttävää luettavaa, ihan jo alkuasetelmansa puolesta. Tarina tempaa mukaansa ja pysyy kiinnostavana melko lailla loppuun asti. Tarinan lopetus oli tosin itselleni kuitenkin hienoinen pettymys, mutta ei kuitenkaan latistanut aiempien sivujen hienoutta. Suosittelen lämpimästi kaikille isojen robottien ja tieteissarjakuvien ystäville, sekä tietenkin sarjan faneille.

– Ville Seipiharju, KIR2SN

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *