Huom! Oamkin blogi poistuu käytöstä
Osana verkkoympäristön uudistustyötä blogisivusto poistuu käytöstä 30.6.2024. Blogien kirjoittajat vastaavat omien tekstien talteenottamisesta ja arkistoimisesta. Ajankohtaisten blogien julkaisemista kannattaa tarjota Oamk Journalille. Blogi on saatavilla lukutilassa sisäverkosta 31.12.2024 saakka.

Muy bien, muy bien!

Suoritimme vastikään turvallisuus- ja hyvinvointikyselyn. Näiden asioiden kartoitus on lakisääteinen velvoitteemme – toki tapa, miten se tehdään voi vaihdella. Ilahduttavasti kyselyyn vastasi kaksi kolmasosaa henkilöstöstä. Tulemme toistamaan kyselyn, osin vaihtuvin painotuksin, muutaman kuukauden kuluttua. Kyselyn tulokset pyritään analysoimaan nopeasti; perusperiaatteena on, että esimiehen vastuulle jää toimenpiteistä vastaaminen.


Oamkin tilanteessa on selvää, että keväällä käyty iso yt vaikuttaa kyselyn vastauksiin. Koska yt:hen jouduttiin aika lailla meistä riippumattomista syistä – eikä kukaan tällaisessa tilanteessa erityisesti viihdy, ei pidä sortua liian vahvaan itseruoskintaankaan tulosten perusteella. Tulosten tulkinnassa on huomioitava yksilöiden reagoinnin erot, samoin se, mihin yksiköihin yt:n vaikutukset voimakkaimmin kohdistuvat.


Usealla kyselyllä etsitään trendiä, nähdään yt:stä toipumisen eteneminen; samoin nähdään, paranevatko havaitut kehittämiskohteet. On tärkeää, että kyselyn tulokset johtavat toimenpiteisiin. Työhyvinvointiin liittyvien palautteiden osalta on järkevää, että nousseita asioita otetaan seurantaan. Turvallisuuteen vaikuttavat asiat on luonnollisesti otettava käsittelyyn välittömästi – toki arvioiden todellinen turvallisuusriski. Myös hyvät aloitteet kannattaa huomioida ja hyödyntää.

 

Otsikon lausahdus tuli mieleeni, kun palasin Espanjan Torremolinoksen lämmöstä Ouluun syyslomaviikon perjantaina; se oli se lumituiskupäivä. Raskaasta yt-vuodesta huolimatta toivon työssä viihtymistä sekä innostunutta työotetta kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *