Alumnit seinän ja hellan välissä

 

Tänä keväänä alumnit ovat aktivoituneet muun muassa seinäkiipeilyn ja ruuanlaiton saralla. Yhdistyksemme järjesti huhtikuussa kaksi kokkausiltaa sekä seinäkiipeilytapahtuman, joissa jäsenemme pääsivät näyttämään taitojaan ja oppimaan uutta. Hallituksemme jäsenet Niina ja Henna kertovat tarkemmin, mitä kokkausillan ja seinäkiipeilyn aikana oikein tapahtui:

 

Master Chef Alumni – kurssi

Alumniyhdistys päätti viimein toteuttaa toivotun kokkikurssin. Master Chef Alumni -illat järjestettiin kahdessa ryhmässä siten, että yhden illan aikana toteutettiin kokonainen menu alkuruoasta pääruoan kautta jälkiruokaan, asiaankuuluvine viineineen, totta kai.

Kokkausillat järjestettiin Sodexon keittiötiloissa Professorintiellä. Pääsimme touhuamaan suurtalouskeittiöön oikeiden keittiömestarien opastuksella. Menu koostui alkuruoasta eli sipulikeitosta maalaisleivällä gratinoituna ja pääruoaksi valmistimme savuporolla täytettyä porsaan ulkofilerullaa kahdella kastikkeella linnanperunoiden ja hunajapaahdettujen juuresten kera. Jälkiruoaksi teimme mutakakkua karpalo-Koskenkorvalla maustetulla kermavaahdolla. Mausteita kiiteltiin erityisesti juuri mutakakun kohdalla.

 

Alumnit seinän ja hellan välissä

 

Alumnit seinän ja hellan välissä

Ruoanlaittotaitoa ei juuri tarvittu, sillä keittiömestarimme opastivat tarvittaessa kädestä tai kauhasta pitäen. Ainakin allekirjoittanutta hieman jännitti pilkkoa sipulia kömpelöllä tavalla, mutta onneksi ruokalajit oli valittu niin, että hieman aloittelevampikin kokki pääsi alkuun ja sai ruokalajinsa kunnialla valmiiksi. Kylläpä muuten ihan tavallinen sipulikeitto voi tuoksua hyvältä! Kastikkeiden valmistuessa ja keiton sakeutuessa saimme kuulla niksin ja vinkin jos toisenkin onnistuneen aterian väsäämisessä.

Jokaisen ruokalajin välillä saimme istahtaa valmiiksi katettuun pöytään ja nauttia itse tekemämme ruoan pöytään tarjoiltuna. Aika luksusta! Vatsat tulivat varmasti täyteen ja erityisen hyvä mieli jäi siitä, että onnistuimme ihan itse ruoan valmistuksessa. Reseptit saimme tietysti mukaamme, ja nuo hienot kokinhatut myös.

Alumnit seinän ja hellan välissä
Alumnit seinän ja hellan välissä

Iso kiitos Alumneilta Sodexon henkilökunnalle!

Teksti: Niina Lundbom

 

Seinäkiipeily Oulun kiipeilykeskuksessa

Huhtikuun puolessa välissä kuusi rohkeaa alumnia otti osaa alumnien järjestämään kiipeilyyn jo viime vuonna hyväksi todetussa Oulun kiipeilykeskuksessa. Ohjattu tunti aloitettiin oikeankokoisten kenkien valinnalla, jotka kiipeilyssä saavat varpaista puristaa kiipeilytuntuman parantamiseksi.

Kiipeilykeskuksen kiipeilytilat koostuvat kolmesta eri kokonaisuudesta: boulderointihallista, automaattivarmisteisesta seinästä sekä köysikiipeilyhallista. Pääsimme kokeilemaan kaikkia näitä aloittaen boulderoinnista. Aluksi tuntui jännittävältä kiipeillä seinillä ilman minkäänlaisia valjaita, mutta onneksi alla on pehmeät patjat, eikä kiipeämään edes pääse muutamaa metriä korkeammalle. Boulderoinnin jälkeen siirryimme automaattivarmisteiselle seinälle, jota ennen meidät opastettiin pukemaan valjaat päälle. Automaattivarmisteisella seinällä varmasti jännittävimpiä hetkiä oli alas laskeutuminen, jolloin piti uskaltaa heittäytyä automaattivarmisteisen vaijerin varaan. Mitä, jos se olisikin epäkunnossa…? Hengissä kuitenkin selvittiin ja viimeiseksi siirryimme köysikiipeilyhalliin. Siellä pääsimme kiipeämään ohjaajamme varmistama. Kaikilla seinillä kiipeilyyn haastetta toivat eri vaikeusasteiset reitit, jotka on merkitty erivärisin ottein. Me kaikki olimme aloittelijoita, joten tyydyimme kiipeilemään niitä helpoimpia reittejä tai ylipäänsä pyrkimään ylös kulkematta mitään tiettyä reittiä.

Alumnit seinän ja hellan välissä

 

Alumnit seinän ja hellan välissä

Ennen kotiinlähtöä nautimme yhdessä vielä sämpyläkahvit jutustelun ja kokemusten vaihtamisen lomassa. Ohjaajamme kertoi meille myös talon historiasta sekä kiipeilyharrastusmahdollisuuksista. Kaikki vakuuttivat, että kivaa oli ollut ja jonkinlaisia itsensä voittamisia korkeuksissa kiipeilemisessä tuli varmasti tehtyä.

Kiitokset Oulun kiipeilykeskukselle sekä kaikille osallistuneille mukavasta illasta!  

Teksti: Henna Ojalehto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *