Lukeminen kannattaa aina!

Maulavirta, Markus: Avotulilla ; ruokaa luonnon antimista (WSOY, 2015)

Erinomainen tietoteos sellaiselle lukijalle joka tykkää laittaa ruokaa luonnossa ja luonnonantimista. Opastaa valmistamaan ruokaa avotulilla luonnonhelmassa ja houkuttelee myös uusia ruuanlaittajia.

Jos et osaa ottaa reppuun metsäkeittiön tärkeimpiä aineksia, Maulavirta opastaa mitä kannattaa ottaa mukaan.

Miten kalasta jalostuu herkkujen herkku? Peura, poro ja eri metsälinnut, miten niistä saa riistan maun parhaimmilleen? Kirja opastaa keräämään luonnon antimia, nappaamaan kalan järvestä ja tekemään herkullista ruokaa tulilla!

Eräkokkauksen konkari Maulavirta vie nuotiolle herkuttelemaan. Resepteissä yhdistyvät tinkimätön ruuanlaitto ja rakkaus luontoon.

Avotulilla-kirjasta löydät konstailemattomia ruokaohjeita, jotka onnistuvat niin nuotiolla kuin kotikeittiössä.

Huippukeittiöiden mestarikokki on metsässä kuin kotonaan.

Kirjan kuvat on ottanut Tuukka Kouri.

Kirjan kuvat ovat selkeitä ja innostavat tukimaan reseptejä mutta myöskin kokeilemaan niitä. Kokeiltu on, joukossa oli tuttuja ruokalajeja ja sellaisia herkkuja mitä ei joka päivä ole tarjolla. Kuusenkerkkää ja Hirven ja Poron lihaa ei taida löytyä jokaisen ruokapöydältä.

Miten käytät Väinönputkea, Voikukkaa, Kuusenkerkkää sekä Hunajaa ja muita harvinaisia herkkuja? Maulavirta opastaa näiden antimien valmistamiseen ruoaksi ja opastaa myös nuotion tekoon.

Mirja Tuhkala

kir4ka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *