He saw wanderlust in my eyes

Ajatella, että juuri tuli täyteen 7 viikkoa siitä, kun saavuin tänne. Minulla on ollut elämäni aikana vaikeuksia juurtua yhtään minnekään ja kutsua mitään paikkaa kodiksi enkä ajatellut, että sellaista tunnetta täälläkään kovin helposti tulisi. On jotenkin jännä fiilis, että jollain tapaa tunnen kuuluvani tänne ja toisaalta taas en. Ihan kuin olisin jollain lomamatkalla, josta ei tule loppua. 😀 Tässä ajassa on kuitenkin sopeutunut aika hyvin arkielämään täällä, varsinkin kun Englanti ei ollut hirvittävän vieras paikka minulle ennestäänkään.

 
ASUMISESTA
Löysin asunnon onneksi jo ensimmäisenä viikonloppuna täältä ja sain kolme mukavaa kämppistä: ranskalaisen Aman, kyproslaisen Philippoksen ja englantilaisen Alexin. Asun kaupunginosassa nimeltä Earlsdon, joka sijaitsee Coventryn lounaispuolella. Monet university hallissa asuvista ovat säälineet minua, kun ovat kuulleet että asun noin 20 minuutin kävelymatkan päässä keskustasta. Omasta mielestäni on kuitenkin vain hyvä juttu, että tulee käveltyä paljon, koska meikäläisen koordinointikyvyt yhdistettynä laiskuuteen ei ole mikään paras yhdistelmä vapaaehtoisesti harrastetun liikunnan kannalta. 😀 Lisäksi mieluummin asun turvallisella alueella vähän kauempana kuin esimerkiksi Hillfieldsissä, joka on erittäin lähellä kampusta, mutta jossa minua epäilyttää kävellä jopa silloin kun on valoisaa.

Kuitenkin jos voisin valita uudelleen – ja jos tätä lukee joku vaihtariksi tänne päin aikova – suosittelisin ehkä mieluummin yliopiston asuntolaan hakemista kuin yksityisellä asumista, vaikka se on paljon kalliimpaa. Siellä bileitä vaikuttaa olevan joka ilta ja sosiaalinen elämä on varmasti rikkaampaa sekä kavereiden kanssa voi tehdä asioita enemmän ex tempore. Jos on tulossa vaihtoon nimenomaan Coventryyn, Priory Hall vaikuttaa mielestäni parhaalta vaihtoehdolta sijaintinsa ja moderniutensa perusteella (mäkin haluun meidän suihkuun vesiputoussuihkupään!). Toisaalta hyvä puoli yksityisellä asumisessa on se, että on enemmän yksityisyyttä. Pystyn myös kokkaamaan itse kotona kunnon ruokaa mikrohötön sijasta juuri silloin kuin haluan, eikä minun tarvitse huolehtia ruokalaan ajoissa menemisestä ennen kuin ruoka loppuu kesken. Itse alun perin valitsin yksityisen myös siksi, että jossakin OAMKin vaihtari-infoista Coventryssä opiskellut kertoi, että asuntoloissa oli ollut homeongelmia. En kuitenkaan antaisi sen vaikuttaa liikaa päätökseen, koska jatkuva sade + viktoriaanisella ajalla rakennetut talot ei luonnollisesti ole hyvä yhdistelmä kosteuden kannalta. Toisin sanoen, homeongelmia on täällä aika vaikea välttää. Tällä hetkellä tässä asunnossa ei onneksi ole homeongelmia, mutta sen perusteella miten vuokranantaja on opastanut meitä homeen välttämisen suhteen (esim. suihkussa käydessä pitää aina avata ikkuna ja laittaa kylpyhuoneen tuuletin päälle)… Ei ole ihan Suomen meininki ehkä näissä asioissa. 😀

Tästä näkeekin huoneeni siltä illalta kun muutin tänne: myrooom.mp4 , viewfrommyroom.mp4. Asustelen siis ullakkohuoneessa ja tykkään tästä tooosi paljon, etenkin kattoikkunoista. Tähän asti on ollut ihanan valoisaa herätessä, toivottavasti asia ei muutu hirveästi kun päivät pimenevät. Tähän asti täällä on ollut myös yllättävän hyvä sää – en muista milloin olisin viimeksi nauttinut marraskuusta niin että kelit ovat 10 asteen paremmalla puolella!

Asia, joka on herättänyt minussa eniten ihmetystä täällä asumisessa, on ehdottomasti jätehuolto. 😀 Tiesin ennestään, että ihmiset jättävät Englannissa roskansa etupihalle, mutta en tiennyt, että joka keskiviikkoaamu meidän kotikatumme näyttäisi tältä:

En myöskään tiennyt, että meidän (=vuokralaisten) pitää huolehtia siitä, että jäteastiat viedään kadulle, ja jos sitä ei vie takaisin oikealle paikalle oven eteen saman päivän aikana klo 18 mennessä, siitä voi napsahtaa hemmetin kovat sakot. Myös kierrätys on aika omituista mielestäni täällä: kaikki kierrätettävät asiat riippumatta siitä ovatko ne pahvia tai lasia, laitetaan samaan jäteastiaan. Mutta maassa maan tavalla!

OPISKELUSTA
Yllätyin aika paljon myös siitä, miten paljon holhoavampaa täällä meno on opiskelujen suhteen verrattuna Suomeen. Läsnäolopakkoa on 80 % ja sitä vahditaan niin nimilistoilla kuin opiskelijakortin leimaamisella jokaisen luennon ja seminaarin yhteydessä. Erityisesti tämä ihmetyttää minua siksi, että jos itse maksaisin £9000 lukuvuosimaksuja kuten paikalliset tekevät, en todellakaan jäisi luennoilta pois kuin vain erittäin hyvästä syystä. ’Holhoaminen’ tulee esille myös seminaarien suhteen: niille on valmistauduttava kunnolla, koska jollei ole tehnyt läksyjä (= lukenut määrättyä aluetta ja vastannut kysymyksiin, joiden määrä on vaihdellut kymmenestä kolmeenkymmeneen riippuen professorista), professorit ovat sanoneet, että seminaariin ei ole tulemista. Ottaen huomioon 80 % läsnäolopakon, niiltä ei viitsi jäädä poiskaan. Ei sillä että haluaisinkaan – opiskelumotivaationi on ollut korkealla tähän asti ja toivottavasti se ei laskisi jatkossakaan. Minulle tämä opiskelutyyli on sopinut hyvin, ja huomaan opiskeltujen asioiden jääneen tällä tavalla myös päähän paremmin. Välillä ärsyttää, että seminaareihin valmistautuminen tuntuu vievän kaiken ajan, kun niitä on kolme viikossa ja lukemista on yleensä paljon. Tämä kuitenkin johtuu varmaan valitsemistani moduuleista, koska kavereilla, joilla on esimerkiksi markkinointiin tai mediaan liittyviä moduuleja, vaikuttaa olevan aika paljonkin rennompaa.
criminallaw.mp4

ELÄMISESTÄ
Coventryn sijainti on erittäin hyvä matkustamisen kannalta. Birmingham on vain 15-20 minuutin junamatkan päässä, ja sieltä pääsee helposti minne päin vain, koska se on suht keskellä Englantia (kuten Coventrykin). Olen myös huomannut, että lennot Birminghamistä Dubliniin on erittäin halpoja ja toivonkin, että pääsisin käymään siellä jossain vaiheessa vaihtovuoden aikana. Tähän mennessä en ole ehtinyt matkustamaan näiden 7 viikon aikana muualle kuin Birminghamiin. En malta odottaa joulun ajan shoppailua siellä!

Lisäksi kävimme poikaystäväni kanssa noin kaksi viikkoa sitten Harry Potter Worldissa Leavesdenissä Lontoossa, mikä oli aivan huippu kokemus – suosittelen lämpimästi muillekin Potter-faneille. 🙂

Viimeisenä muttei vähäisempänä biletys. Muistan kun lähdimme ensimmäistä kertaa vaihtariporukalla yökerhoon ja olimme hämmentyneitä siitä millaisessa kunnossa ihmiset olivat, mutta ehkä selityksenä on se, että juominen baarissa on täällä melkein puolet halvempaa kuin Suomessa. Suurin ero Suomen opiskelijabileisiin on se, että baarit ja klubit oikeasti panostavat teemoihin, esimerkiksi halloween-koristelut oli mahtavat. Lisäksi täällä tuntuu olevan paljon enemmän teema-painotteisia iltoja, joista osa kuulostaa melkeinpä kahjoilta (minigolf-rata yökerhon sisällä, really?! :D). Tällä videolla teemana oli UV Glow Party: kasbah2.mp4

Pubeissa olen käynyt tähän asti hävettävän vähän, mutta ne ovat myös täällä opiskelijoiden suosiossa ja kampuksen vieressä on katu, jolla on ainakin 3 opiskelijoille kohdistettua pubia. 🙂

Ulkona syöminen on todella paljon halvempaa verrattuna Suomeen (riippuu tietysti paikasta), ja väittäisin myös päivittäistavaroiden ja ruuan olevan jonkin verran halvempia – tosin tähän varmaankin tulee muutos Brexitin myötä.

Jos koko vaihto menee yhtä nopeasti kuin nämä 7 viikkoa, niin tästä vuodesta mahtaa tulla elämäni nopein vuosi. 😀

Until the next time!
Noora

Elämä täällä
Alkaa olla jo tuttua
Joulu, tule jo!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *