Timisoara – vilkas ja viihtyisä opiskelijakaupunki Romaniassa

Halpa hintataso, vilkas opiskelijaelämä, historiaa huokuva kaupunki… Kävimme Romanian kolmanneksi suurimmassa kaupungissa Timisoarassa viime syyskuussa, kun kiersimme Itä-Eurooppaa mediaprojektimme myötä. Kaupunki yllätti meidät täysin, sillä verrattuna muuhun Romaniaan se oli huomattavan vilkas paikka. Opiskelijoita ei vielä syyskuussa kauheasti näkynyt, sillä monessa yliopistossa syyslukukausi alkoi vasta lokakuun puolella.

Noin viidesosa Timisoaran 300 000 asukkaasta on opiskelijoita, joten opiskelijaelämää kaupungista takuulla löytyy. Jo ennen lukukauden alkua paikalliset opiskelijakylät kuhisivat opiskelijoita. Ja voi, minkälaisia nuo kylät olivatkaan. Kahviloita, ravintoloita ja baareja vieri vieressä, hintataso suomalaisittain naurettavan halpa.

Reissukaksikko

Timisoara on pullollaan katutaidetta, sekä opiskelijakylissä että niiden ulkopuolellakin.
Opiskelijakylää.

Opiskelijakylien läheisyydessä oli paljon puistoja, joissa voi kellahtaa vaikkapa riippumattoon pänttäämään.

Julkisia yliopistoja kaupungissa on neljä. Oululaisia opiskelijoita niistä kiinnostanevat kaksi: tekniikan opiskelijoita kouluttava Universitatea ’Politehnica’ din Timisoara ja kulttuurialan opiskelijoille suunnattu Universitatea de Vest din Timisoara. Lisäksi viime lokakuussa kaupungissa käynnistyi Oulusta oppia ammentanut GameLAB Timisoara.

Eikä tässä vielä kaikki, Timisoara on myös valittu Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuodelle 2021.

Timisoarassa käydessään ei kannata missata Mokumin kahvia. Vapaasti käännettynä mokum tarkoittaa turvapaikkaa.

Timisoaran vanhakaupunki on koristeellinen, mutta myös Neuvostoliiton vaikutus näkyy arkkitehtuurissa. 

Toki tässä tulee muistaa, että meidän visiittimme kaupunkiin kesti ainoastaan pari päivää. Uskaltaisimme silti suositella Timisoaraa vaihtokohteena. Itse opiskelusta emme varsinaisesti tiedä mitään, mutta maana Romania on ehdottomasti kokemisen arvoinen.

kysymys sulle
miksi et kokeilisi
jotain uutta

Anna-Reetta Kytölahti ja Salla Simonaho
journalistiopiskelijoita Oamkista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *