Opintopisteet voivat karttua hankkeessa

EBreast on rintasyövän varhaiseen havaitsemiseen keskittyvä kolmevuotinen kansainvälinen Erasmus plus -hanke, jossa tuotetaan verkko-opiskelupaketti. Moniammatillisessa hankkeessa on mukana korkeakouluja viidestä eri maasta: Norjasta, Portugalista, Suomesta, Sveitsistä ja Virosta. Lisäksi mukana ovat Säteilyturvakeskus ja Oulun yliopistollisen sairaalan kuvantamisen yksikkö. Osallistujat ovat röntgenhoitajia, sairaanhoitajia, bioanalyytikkoja, opettajia ja fyysikoita.

Työskentely kansainvälisessä hankkeessa onnistuu vaivattomasti verkkokokous- ja verkkotyöskentelyvälineiden ansiosta. Opiskelijat haluttiin mukaan hankkeeseen heti alusta saakka, hankkeessa on tehty sekä opinnäytetöitä että 3 -6 opintopisteen projektiopintoja.

Puolivuosittain pidettävät hankekokoukset antavat mahdollisuuden tavata hankekumppaneita kasvotusten, verkostoitua ja vaihtaa ajatuksia. Keväällä 2017 kokoonnuttiin Oulussa.

Opiskelijat esittelivät hanketyöryhmälle opinnäytetöidensä vaiheita saaden innostuneen vastaanoton, paljon kiitosta ja positiivista palautetta.

Syksyllä 2017 hankekokous pidettiin Bergenissä Norjassa. Kokouksessa arvioitiin jo tuotettua materiaalia, mukana oli paljon Oulussa tuotettua materiaalia mm. mammografialaitteisiin, laitefysiikkaan, laadunvarmistukseen, potilaan asetteluun liittyen. Materiaaleja oli tuotettu osittain yhteistyössä Oulun yliopistollisen sairaalan kuvantamisen yksikön kanssa.

kuva: Janne F. Lønne

Hankekokouksessa päästiin tutustumaan myös simulaatiokeskukseen, jossa terveysalan opiskelijoilla oli erittäin laadukkaat harjoittelumahdollisuudet. Röntgenhoitajaopiskelijoiden simulaatioympäristöstä löytyi muun muassa mahdollisuudet natiivikuvantamiseen, tietokonetomografiaan ja PACSin käyttöön.

Lisätietoa eBreast-hankkeesta saat hankkeen kotisivulta https://ebreastproject.weebly.com/ Muista hankkeista voit tiedustella radiografian ja sädehoidon tutkinto-ohjelman opettajilta.

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *