Huom! Oamkin blogi poistuu käytöstä
Osana verkkoympäristön uudistustyötä blogisivusto poistuu käytöstä 30.6.2024. Blogien kirjoittajat vastaavat omien tekstien talteenottamisesta ja arkistoimisesta. Ajankohtaisten blogien julkaisemista kannattaa tarjota Oamk Journalille. Blogi on saatavilla lukutilassa sisäverkosta 31.12.2024 saakka.

Kirjasto reissaa mukanasi

Kesä on jo ovella! Useimmille kesä tarkoittaa, että suunnataan toisiin maisemiin joko töiden perässä tai ihan muuten vaan. Matkustelu ei silti tarkoita, että opintojen tarvisi seisoa. E-kirjojen avulla teet rästitehtäviä, luet tenttiin tai työstät vaikka opparia, missä tahansa, mistä löytyy kiinteä tai langaton verkkoyhteys.

Ellibs e-kirjoista löytyy runsaasti kotimaisia kurssikirjoja kaikille aloille. Osa Ellibs-kirjoista lainataan aina lukukerraksi kerrallaan eli joko 2:ksi tai 4:ksi tunniksi. Jos laina-aika umpeutuu kesken lukemisen, kirjan voi lainata vaikka heti uudestaan, mikäli se on vapaana. Osan Ellibs-kirjoista voi lainata kahdeksi viikoksi kuten painetutkin kurssikirjat. Ellibs-kirjojen lukeminen edellyttää erillisen lukuohjelman asentamista laitteellesi. Katso tarkemmat ohjeet Ellibs-kirjojen lukemiseen täältä >>

E-kurssikirjat, verkkokurssit, SFS standardit, Rakennustiedon kortit ja paljon muuta käytettävissä missä tahansa koulun sähköpostitunnuksilla

Terveysalan e-kurssikirjoja löytyy lisäksi runsaasti Duodecimin Oppiportti-palvelusta. Oppiportissa on myös verkkokursseja, joita voi suorittaa itsenäisesti tiettyjen opintojaksojen osatehtävinä.

Liiketalouden e-kurssikirjoja puolestaan löytyy Ellibsin lisäksi Alma Talentin Fokus-palvelusta ja Verkkokirjahyllystä. Tietotekniikan, tietojenkäsittelyopin ja viestinnän opiskelijat löytävät ohjelmointikirjojen lisäksi runsaasti eri digitaalisen julkaisemisen ja tietokonegrafiikan ohjelmisto-oppaita (Adobe Illustrator, Dreamweaver, Photoshop, ) Safari Books Onlinesta.

Muita monialaisia e-kirjatietokantoja ovat Ebook Central ja Ebsco ebooks. Molemmat sisältävät lähinnä englanninkielisiä e-kirjoja, mutta erityisesti Ebook Centralia kannattaa vilkaista, sillä se sisältää yli 150 000 kirjaa kaikilta tieteenaloilta.

Tekniikan opiskelijoille keskeiset palvelut kuten SFS Online ja Rakennustiedon Tietoväylä ovat myös käytettävissä etänä. Valitse Tietoväylässä vielä kirjautumisen jälkeen ”IP-tunnistus” -> ”RT Tietoväylä” ja hyväksy lopuksi sopimusehdot niin pääset selaamaan kortteja.

Kaikki käytössä oleviin e-kirjapalveluihin kirjaudutaan koulun sähköpostitunnuksilla. Täsmähaut, kun kirjan nimi on jo tiedossa, kannattaa tehdä Leevissä.

VPN-yhteyden avulla voit tehdä HC-tiedonhakuja myös maksullisista tietokannoista ympäri Suomen

Ottamalla VPN-yhteyden koulun verkkoon voit tehdä hakuja Google Scholarin tai Leevin kautta kuten olisit koulun verkossa, jolloin myös maksulliset aineistot ovat käytettävissäsi.

Kotimaisia kokotekstiartikkeleja voi hakea esimerkiksi Leevin Arto-välilehdellä. Artossa on myös paljon pelkkiä viitetietoja artikkeleihin, joita pääset lukemaan esimerkiksi paikallisessa kirjastossa. Artosta löytyneitä artikkeleita voit tilata pdf-kopioina suoraan omaan sähköpostiin Varastokirjastosta. Ohjeet artikkelitilauksen tekemiseen löydät Leevistä >>

Terveysalan opiskelijat löytävät parhaiten kotimaisia artikkeleja Medic-tietokannastaTalentumin lehtiarkisto puolestaan sisältää useiden Talentumin julkaisemien lehtien kokotekstiartikkeleita kuten Arvoasunto, Arvopaperi, Energia, Fakta, Markkinointi & Mainonta, Mediuutiset, Metallitekniikka, Mikrobitti, MikroPC, Talouselämä, Platinum, Tekniikka & Talous, Tekninen Uratie ja Tietoviikko.

Muita hyödyllisiä e-lehtitietokantoja ovat Elektra ja Journal.fi. Luonnonvara-alan opiskelijoiden kannatta muistaa Luken Jukuri, joka sisältää mm. tutkijoiden julkaisemia kirjoja sekä artikkeleja kansainvälisissä ja kansallisissa tieteellisissä ja ammatillisissa sarjoissa.

Kaikki käytettävissäsi olevat e-aineistot ja -palvelut löydät E-aineistot A-Ö -listasta tai oman alasi tiedonhakuoppaasta.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *