Zwick Roell

Kirjoittanut Riku Hekkala ja Miro Uusitalo

Ensimmäinen vierailumme tällä teollisuusopintomatkalla sijaitsi Ulmin läheisyydessä. Zwick Roell on yksi maailman johtavista materiaalien testauslaitteiden tekijöistä. Olimme olleet Ulmissa jo aiemman yön, joten saavuimme perille levänneinä ja aikataulussa. Ehdimme jopa tutkia aulassa olevaa pientä näyttelyä. Tämän jälkeen meille jaettiin nimikyltit ja lähdimme keskipihan kautta kohti kokoushuonetta. 

 

Kokoushuoneessa tutustuimme annettuihin esitteisiin ja kuuntelimme esitystä. Meille kerrottiin Zwick Roellin pitkästä ja mielenkiintoisesta historiasta, siihen kuului tappioita mutta myös paljon voittoja.

Kun olimme tutustuneet kaikkeen mitä Zwick Roell tekee yrityksenä ympäri maailmaa jakauduimme kahteen ryhmään jotka lähtivät eri rakennuksiin, toinen valmistukseen ja toinen testaukseen. Tutustuimme ensin valmistuspuoleen jossa meitä opasti rakennuksen työntekijä. Kiersimme tarkasti merkittyjen viivojen mukaan ja tutustuimme eri osastoihin. Opimme myös todella hyvin miten 5s-järjestelmä ja lean toimivat siellä. Näimme myös automaattivaraston toiminnassa. Näistä olimmekin puhuneet jo basic of logisticin kurssilla. Näimme myös maalauspuolen sekä muita konepajalle tyypillisiä piirteitä.

Tämän jälkeen lähdimme toiseen rakennukseen tutustumaan testauspuoleen. Siellä aloitimme arvailemalla missä voimassa turvavyö katkeaa jonka testaukeen Zwick Roellin koneet olivat täydellisiä. Tämän jälkeen kiersimme eri puolilla ja tutustuimme pieniin mutta tärkeisiin osiin jota jokaisesta näistä koneista löytyy. Kiersimme vielä muutaman työpisteen jonka jälkeen oli aika poistua kahville takaisin kokoustilan läheisyyteen. Juotuamme kahvit oli aika hyvästellä oppaamme ja jättää nimilaput laatikkoon, ensimmäinen kohteemme oli yksi mielenkiintoisimmista vierailuista ja todella hieno kokemus.

oamk_kone

Tunteella ja taidolla, Oamk Konetekniikka. Jo vuodesta 1894. Olemme Suomen kuudenneksi suurimman ja hakijamäärältään neljänneksi suosituimman ammattikorkeakoulun Konetekniikan tutkinto-ohjelma. Yhteisenä tavoitteena meillä on ylläpitää vetovoimaista, haluttua ja nykyaikaista koulutusohjelmaa, sekä luoda opiskelijoillemme insinöörin identiteetti ja sen avulla luoda opiskelijasta rautainen ja työllistyvä insinööri! Oletko sinä seuraava Konetekniikan insinööri? Pallo on sinulla!

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *