Huom! Oamkin blogi poistuu käytöstä
Osana verkkoympäristön uudistustyötä blogisivusto poistuu käytöstä 30.6.2024. Blogien kirjoittajat vastaavat omien tekstien talteenottamisesta ja arkistoimisesta. Ajankohtaisten blogien julkaisemista kannattaa tarjota Oamk Journalille. Blogi on saatavilla lukutilassa sisäverkosta 31.12.2024 saakka.

Hyvän mielen kesä Kirstinän tilalla

Halusin päästä suuntaamaan opintojani ja syventämään osaamistani entisestään kohti hevosia ja suoritin toisen maaseutuharjoitteluni Kirstinän tilalla kesällä 2019.

Kirstinän tila on kotieläintila Tyrnävällä noin 23 km Oulun keskustasta. Tilalla voi tutustua tilan monenkirjavaan eläinjoukkoon ja niiden elämään sekä osallistua niiden hoitoon ja muuhun monipuoliseen toimintaan. Tilan eläinkirjo rakentuu hevosista, lampaista, ankoista, kanoista ja Hornetti -kukosta, pupuista, koirista ja Olli -kissasta. Tilan toiminta koostuu erilaisista kursseista, koulutuksista ja valmennuksista lapsille ja aikuisille. Toiminta on aina suunniteltu asiakkaan tai kohderyhmän tarpeen ja koon mukaan. Kirstinään kaikki ovat tervetulleita omana itsenään vauvasta vaariin!

 

Harjoittelukesä kuluikin rattoisasti erilaisiin asiakkaisiin tutustuen ja heidän kanssaan aikaa viettäen. Työpäiviin kuului melkein poikkeuksetta erilaisten asiakkaiden ja -ryhmien ohjausta yksin tai yhdessä tilan omistajan kanssa. Hevostoiminnan ohjaus sisälsi asiakkaiden tutustuttamista hevosiin sekä niiden luontaisesta käyttäytymisestä ja tarpeista kertomista, eläinten hoitamista ja yleensä ratsastuksen ohjausta. Työpäivät täydentyivät sopivasti kaikilla muilla tilan töillä, kuten eläinten ruokinnalla ja niiden tiloista huolehtimisella sekä tilan hevosten ratsastamisella tai muunlaisella liikutuksella. Myös urakkahommiin päästiin laidunten rakentamisen sekä aitojen ja ison pihattokatoksen seinän uusimisen muodossa!

 

 

Harjoitteluni aikana pääsin tutustumaan monipuolisesti kotieläintilan arkeen ja sen asiakastoiminnan pyörittämiseen. Pääsin myös suunnittelemaan tilan asiakastoimintaa ja tuotteita. Ehdottomasti mieleen painuvin hetki koko kesässä oli kaunis kes

äpäivä erityisryhmän ohjauksen parissa. Harjoitteluni aikana keräsin paljon kokemusta ja tietoa erilaisista töistä kotieläintilalla ja etenkin hyvän asiakastoiminnan periaatteista ja suunnittelusta.

Paula Virkkunen, 4. vuoden agrologiopiskelija

 

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *