Terwa-akatemian henkilökuvia: Mari Kukkonen

Olen Mari Kukkonen ja aloitin opinnot Terwa-akatemiassa syksyllä 2019. Olen mukana OSK Projektiaitta – tiimiyrityksessä. Terwa-akatemia on opettanut itselleni tiimissä toimimista ja sitä, miten tiimi voi parhaimmillaan toimia verrattuna yksin tekemiseen. Sain hyviä perusoppeja liiketalouden perusasioihin jo ensimmäisenä opiskeluvuotena, joista on ollut paljon apua Terwa-akatemiassa.

Olemme tiimiyrityksemme kanssa tehneet monenlaisia yritysprojekteja. Syksyllä 2019 valmistimme itse Scrunchie -pompuloita (superpompulat) kierrätysmateriaaleista. Myimme pompuloita mm. koulun käytävillä, kavereiden kautta ja yliopiston opettajaopiskelijoiden opiskelijakahvilassa. Käsityöläisten joululahjapajalla myimme myös muita itse tekemiämme tuotteita, kuten rautalankapantoja, kestorättejä, korvakoruja ja yrttiruukkuja. Tuotteet olivat suosittuja ja olemmekin pohtineet oman verkkokaupan avaamista niiden myyntiin.

Järjestimme myös naisyrittäjien hyvinvointipäivän yhteistyössä kahden terveydenhoitajaopiskelijan kanssa. Mietimme yhdessä, miten voisimme parhaiten hyödyntää heidän osaamistaan ja tehdä siitä bisnestä. Päädyimme yhdistämään työhyvinvoinnin teeman ja yrittäjyyden. Saimme tapahtumaan mukaan myös BusinessOulun, jonka uusissa Business Aseman tiloissa järjestimme tapahtuman. Tapahtumassa oli useita puhujia eri yrityksistä, kakkubuffet, mikä toteutui Oulun kahvilayrittäjien kanssa yhteistyössä sekä kosmetologiopiskelijat tekivät hoitoja asiakkaille. Tapahtuma onnistui hyvin ja uudesta tapahtumastakin on ollut kyselyitä.

Olemme tiimiyrityksemme kanssa myös mukana Carccia.fi -yrityksen toiminnassa. Tarjoamme oululaisille irtokarkin verkkokaupan ja kotiinkuljetuksen. Carccia.fi sai alkunsa Tampereen Pro Akatemian Hurma Osuuskunnan kehittämänä. Idea irtokarkkien verkkokauppaan syntyi, kun tiimi pohti, mitä uutta yritystoimintaa he voisivat luoda koronatilanteessa. Projekti aloitettiin Tampereella ja lähdimme siihen mukaan myös Oulussa toukokuun lopulla. Carccia.fi on hyvän mielen palvelu, jossa voit yllättää kaverin ja lähettää hänelle terveisiä karkkipussilla ja personoidulla viestillä.

Vappuna aloitimme tiimikolleegani kanssa vappubrunssitoiminnan ”Tilaa brunssi kotiovellesi” –tyyppisesti. Äitienpäivänä tarjosimme puolestaan erilaisia äitienpäiväherkkuja äideille kotiovelle toimitettuna. Brunsseja tilattiin todella paljon yllätyksenä äideille ja ne olivat tykättyjä. Nyt on tullut kyselyjä, voisiko ihanaa aamiaiskassia vielä tilata ja olemmekin pohtineet toiminnan jatkoa kolleegani Hannan kanssa.

Aloitin itse syksyllä 2019 vaatteiden jälleenmyynnin yritykselle House of Lola ja perustin oman toiminimen. House of Lola on ruotsalainen vaatealan yritys, joka toimii kotimyyntinä ja verkkokauppana. Korona-tilanne on vaikeuttanut oman toimintani alkua, sillä vaatemyyntiä tehdään tavallisesti kotikutsujen avulla. Olen pitänyt muutamia vaatemyynnin etäkutsuja Facebook-livekutsuina. Jatkossa tavoitteenani on asiakasverkoston laajentaminen ja myynnin kasvattaminen. Tuotteisiin pääsee tutustumaan facebookissa: Lolan talo Mari Kukkonen.

Olen itse alun perin ammatiltani viittomakielen tulkki ja tehnyt hallinnollisia töitä monta vuotta. Terwa-akatemiasta haen uutta suuntaa uralleni. Minulla on myös lähes valmis henkilöstöpäällikön tutkinto, jonka palveluita voisin mahdollisesti tulevaisuudessa tarjota oman yrityksen kautta. Terwa-akatemiassa opiskelu on ollut itselleni hyvä vaihtoehto, sillä olen tekijätyyppi ja opin parhaiten itse tekemällä. Terwa-akatemia on tekemällä oppimista, hyviä kontakteja sekä verkostojen rakentamista erilaisten yritysprojektien avulla. Olen itse tykännyt opinnoista tosi paljon.

 

Saatat pitää myös näistä...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *